0:00

Actualizare: Secretara județului, Daniela Soroceanu a anunțat, la rândul său, încetarea mandatului lui Ionel Arsene.

Adresa Secretarului General al_Judetului nr_7994 din 16_03_2023

Oficial: Ionel Arsene și-a pierdut funcția de președinte CJ Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘtire inițială: După șase zile de la condamnarea definitivă la 6 ani și 8 luni de închisoare, Ionel Arsene își încheie forțat și mandatul de președinte al Consiliului Județean Neamț. Prefectul Adrian Niță a primit astăzi, 16 martie, referatul secretarului județului și a emis ordinul de încetare a mandatului.

Urmare a faptului că au fost îndeplinite toate condițiile procedurale prealabile prevăzute de O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ în sensul că secretarul general al județului Neamț a înaintat astăzi instituției noastre referatul constatator nr. 7927 din 16.03.2023, alături de toate înscrisurile din care rezultă motivul legal al propunerii, a fost emis Ordinul prefectului nr.96 din 16.03.2023 privind încetarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Neamț al domnului Ionel Arsene”.

În acest caz, Codul Administrativ statuează că „atribuțiile acestuia (n.r. președintelui de CJ demis) sunt exercitate de drept de unul dintre vicepreședinți, desemnat de consiliul județean, prin vot secret, cu majoritate absolută, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției de președinte al consiliului județean”, menționează art. 192 din același text de lege.

Z.C.

Articolul precedentAJF Neamţ: Programul sferturilor Cupei României, sezon 2022/2023, faza judeţeană
Articolul următorVideo-Foto: Forțele Navale Române, campanie de promovare în rândul elevilor din Târgu Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.