0:00

Pentru accesul la vaccinarea împotriva coronavirusului, autoritățile au stabilit ca începând de astăzi, 21 ianuarie, persoanele dializate care nu se pot deplasa să poată fi vaccinate la domiciliu. Centralizarea se face prin Direcția de Asistență Socială din fiecare localitate și cu sprijinul medicilor de familie. Listele sunt transmise centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției de la nivelul Instituției Prefectului, care stabilește traseele, logistica și personalul de care este nevoie.

Inclusiv asistenții personali ai bolnavilor care fac dializă și alți membri de familie ai acestora care locuiesc în aceeași gospodărie pot fi vaccinați acasă, după cum prevede instrucțiunea adoptată astăzi de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Acest document mai prevede că centrele de dializă sunt obligate să sprijine vaccinarea bolnavilor, prin programarea acestora – pe platforma națională sau direct la centrul de vaccinare, prin transportul lor la centrul de vaccinare.

Vă prezentăm integral instrucțiunea adoptată de CNCAV:

COMUNICAT vaccinare pers. dializate si nedeplasabile, 21.01.21
Articolul precedentÎncă 67 de nemțeni pozitivi la coronavirus, rata de infectare continuă să scadă
Articolul următorKaufland a deschis un magazin nou la Târgu Neamţ