reclama autocenter

Astăzi, 8 aprilie, s-a luat decizia ca la slujba de Înviere credincioșii să poată participa până la ora 5. „În perioada 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-05.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”, se precizează la punctul 33 din anexa la hotărârea 22 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Practic, după mult timp, românii vor avea liber să circule o noapte întreagă, având în vedere că ieșirea din case este permisă începând cu ora 5.

Anexa 8apr HCNSU 22

Magazinele vor putea fi deschise până la ora 20 în zilele de 23 aprilie, de Sfântul Gheorghe și în data de 30 aprilie, vinerea înainte de Paști, pentru a da posibilitatea accesului la cumpărături fără aglomerație în localitățile cu restricții pînă la ora 18. „Prin excepţie de la prevederile pct. 50 și 51, se propune ca, în zilele de 23.04.2021 și 30.04.2021 operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să îşi organizeze şi să desfăşoare activitatea în intervalul orar 05.00-20.00”, prevede punctul 52 a aceleiași hotărâri.

Rămân valabile pe timp de noapte activitățile de livrări la domiciliu și este permisă funcționarea farmaciilor, benzinăriilor, transportatorilor de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, a celor de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone, îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

CNSU a decis că starea de alertă se prelungește cu încă o lună, începând din data de 13 aprilie.

Articolul precedentElicopterul SMURD solicitat a doua oară de CPU Roman
Articolul următorViolatorul de pe digul Ozanei a fost arestat, acum 18 ani el şi-a ucis mama