pietricica turism

O firmă din Ploieşti oferă materialele necesare renovării tuturor celor 44 de penitenciare din România (la acest moment oferta mai este valabilă doar pentru 33 de penitenciare), dacă Guvernul abrogă OUG de modificare a Codului Penal și a celui de Procedură Penală până pe 10 februarie. Conducerea companiei “Patru mâini” (fosta “Baumix”) a fost sensibilizată de protestele masive din ultimele două săptămâni.

“Dacă Guvernul va abroga OUG din proprie inițiativă înainte de termenul limită de pe 11 februarie, compania «Patru Mâini», producător de materiale de construcții, este dispusă să ofere materialele necesare din propriul portofoliu (adezivi, chituri, gleturi, tinci, mortare, șape, tencuieli și grunduri) pentru renovarea penitenciarelor existente la ora actuală în România, 44 la număr (în funcție de necesarul fiecărui spațiu), sau pentru construcția de noi penitenciare. Pentru a pune presiune pe Guvern, cu fiecare zi care se scurge până la termenul limită până la intrarea în vigoare a Ordonanței, compania va renova un număr proporțional mai mic din totalul penitenciarelor, astfel – în ziua 3 a perioadei de grație, numărul total de penitenciare care pot beneficia de oferta companiei este de 44, în ziua 4, de 38 ș.a.m.d până la 6 penitenciare dacă OUG este anulată pe maximum 10 februarie”, se precizează într-un comunicat de presă al companiei “Patru mâini”.

Această inițiativă stă sub îndemnul “Dați abrogare, renovăm penitenciare!” și are drept rol îmbunătățirea condițiilor de detenție, un punct important în lista de nereguli semnalate de CEDO și consolidarea tuturor formelor de ajutor într-o societate democratică.

“Patru Mâini” desfășoară deja de 4 ani o campanie susținută de renovare a spațiilor destinate copiilor din întreaga țară (aproximativ 100 de grădinițe, școli, spitale până în acest moment), în cadrul căreia oricine cumpără un produs Primus de la “Patru Mâini” contribuie automat la renovarea unui astfel de spațiu din propria comunitate. Având însă în vedere contextul actual, “Patru Mâini” a considerat necesar ca fondurile, eforturile și materialele să fie direcționate penitenciarelor.

Cei care consideră că vor să se alăture acţiunii “Dați abrogare, renovăm penitenciare!”, pot să distribuie mesajele în media socială, pot deveni voluntari sau, în cazul companiilor, se pot alătura demersului.

Alte detalii despre inițiativă AICI. (ZCH NEWS)