0:00

Un bărbat din Piatra-Neamţ a fost păcălit de un aşa-zis vânzător ambulant, care, după ce i-a descris, pe larg, avantajele telefoanelor mobile pe care le vinde, l-a convins să plătească 552 de lei pentru un astfel de aparat. I-a prezentat, desigur, un telefon real, încă după ce-au bătut palma şi a primit banii, i-a dat o cutie sigilată, în care cumpărătorul avea să găsească… o bucăţică de gresie.

Ofertă de nerefuzat: a cumpărat un telefon mobil și-a primit o bucată de gresie!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDupă investigaţiile de rigoare, poliţiştii au reuşit să-l găsească pe „vânzătorul” care a dat ţeapa în ziua de 22 mai 2015. Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, din Tecuci, căruia i s-a întocmit dosar penal pentru înşelăciune.

Polițiștii recomandă să nu dați curs solicitărilor sau ofertelor provenite de la persoane necunoscute sau persoane care își declină o anumită calitate”, precizează subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „De asemenea, dacă aceste persoane vă propun să vă folosească banii sau bijuteriile din diferite motive, nu fiți naivi, refuzaţi-le pentru a nu deveni victima unor escrocherii. În cazul în care sunteți acostate de astfel de persoane, anunțați în cel mai scurt timp Poliția prin 112 pentru identificarea, depistarea și verificarea acestora. Totodată dorim să atragem atenția și asupra altor metode de săvârșire a infracțiunilor de înşelăciune întâlnite în alte județe cum ar fi metoda «împrumutul», în care victimele au fost acostate pe stradă de escroci care folosind diferite pretexte (că ar fi bolnavi şi au nevoie de medicamente, că au o rudă în spital care are nevoie urgentă de intervenţie chirurgicală, că au nevoie de benzină şi li s-a furat portofelul, că sunt băncile închise şi nu au de unde să procure bani) le-au solicitat împrumuturi substanţiale. Oameni de bună credinţă au fost înşelaţi astfel de persoane necunoscute care ofereau drept garanţii bijuterii de culoare galbenă (susţinând că sunt din aur), sau profitau de faptul că mai ales bătrânii, nu prea cunosc banii străini şi le ofereau forinţi afirmând că sunt euro. Dacă nu daţi dovadă de precauţie, puteţi fi victima unui alt tip de înşelăciune, realizat prin intermediul internetului, atunci când achiziţionaţi produse de pe diverse site-uri. A fost şi cazul a doi bărbaţi, unul din Baia Mare şi altul din Remeţi care au reclamat că au fost înşelaţi în urma încercării de a achiziţiona două telefoane mobile prin intermediul internetului. Ei au achitat contravaloarea telefoanelor şi au primit maculatură. Recomandări: atunci când achiziţionaţi diverse bunuri prin internet, încercaţi să apelaţi la firme de curierat care permit verificarea conţinutului coletelor înainte de achitarea contravalorii acestora!

(ZCH)

Articolul precedentStranierii și problemele organizatorice aglomerează Casele de Sănătate
Articolul următorBătaie de joc la adresa asiguraților: TEL VERDE la care nu răspunde nimeni, cale de 6 județe!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.