Odek în misiune: a ”mirosit” doi contrabandiști la Bahna, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de la Secția Rurală Români, împreună cu agenții de la posturile comunale arondate, au făcut două percheziții domiciliare în Bahna, în ziua de 14 septembrie și au găsit 2.230 de țigarete de proveniență Republica Moldova și Ucraina.

”La aceste percheziții domiciliare a fost folosit câinele de detectare tutun ODEK”, a declarat comisarul Constantin Irina, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț. ”În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au început cercetările împotriva a două persoane domiciliate pe raza comunei Bahna, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă”.

Odek, care a fost inițial câine de urmă, este special dresat să descopere tutunul, indiferent cât de bine ar fi ascuns. Patrupedul, care este posesor de mașină de serviciu, este folosit și la perchezițiile domiciliare, dar și la acțiunile care au loc în piețele și târgurile din județ. Pentru rezultatele pe care le-au obținut anul trecut, Odek și conductorul său, agentul Doru Cătălin Constantin, au fost premiați de IGPR, de Ziua Poliției, pe 26 martie 2016. Câinele este considerat unul dintre cei mai buni din dotarea Poliției Române, la nivel național. (C.M.)

Articolul precedentFestivalul cărților de la Piatra Neamț
Articolul următorAvansări cu întârziere în Poliția Neamț: purtător de cuvânt mai tare-n… grad!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.