Ocupație ”nobilă” stopată de DIICOT: trafic de migranți asiatici la granița cu Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn data de 25.09.2019, procurorii DIICOT – S.T. Suceava împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, au desfășurat o acțiune având ca obiect destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de migranți în zona de frontieră verde cu Ucraina.

Membrii grupării, în conivență cu cetățeni ucraineni preluau din zona de frontieră migranți de origine asiatică care trecuseră fraudulos granița, după care îi călăuzeau,îi adăposteau și îi transportau spre gări/autogări pentru a se deplasa cu mijloace de transport în comun în București, de unde aceștia urmau să se deplaseze în state din vestul Europei.
În cauză au fost efectuate un număr de 5 percheziții domiciliare pe raza județului Suceava fiind puse în aplicare un număr de 4 mandate de aducere față de membrii grupului infracțional organizat.
Trei din membrii grupării au fost reținuți după care au fost prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă, propunere care a fost admisă fiind dispusă arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile.
Un alt membru al grupării a fost supus măsurii controlului judiciar.

Articolul precedentCinci nemțeni cercetați pentru evaziune de 2.000.000 lei
Articolul următorSucevean prins în Neamț cu circa 50 mc cherestea fără acte