reclama autocenter

 

Octavian Golodin, funcționar cu atribuții importante la Biroul comunicare și analiză internă din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Neamț, a fost condamnat, definitiv, de Curtea de Apel Bacău, la plata unei amenzi penale de 2000 de lei, pentru conducere fără permis.

Inițial, Judecătoria Piatra-Neamț a pronunțat o sentință favorabilă: ”Achită pe inculpatul Golodin Octavian, …, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (în varianta conducerii de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat), prevăzute de art. 335 alin. 2 Cod penal (faptă săvârşită la data de 27.12.2016), întrucât fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Parchetul a atacat hotărârea și Curtea de Apel Bacău a decis: ”Desfiinţează în totalitate sentinţa apelată, reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: În baza art. 396 C.proc.pen. condamnă inculpatul GOLODIN OCTAVIAN la pedeapsa 2000 lei amendă penală ( 200 zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind 10 lei ) pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui a unui vehicul fără permis de conducere prev. de art. 335 alin. 2 cp. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 cp. În baza art. 274 alin. 1 CPP, obligă inculpatul la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat la instanţa de fond. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi 07.07.2020”.

Aplicarea unei amenzi penale implică anularea permisului de conducere, dar și posibila pierdere a locului de muncă. Conform Codului Administrativ, un funcționar public care are probleme penale și, implicit cazierul judiciar ”pătat” nu mai poate face parte din sistem. Iar în cazul domnului Golodin, vine din urmă încă un dosar, înregistrat pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamț, tot pentru conducere fără permis, dumnealui dovedind în ultimii 3 ani cel puțin o atracție specială pentru șofat, chiar dacă dreptul de a conduce îi era suspendat sau anulat ca acum.

C.M.

Articolul precedentACTUALIZARE: Copil în sepsis transferat de la Pediatria Piatra-Neamț cu elicopterul SMURD, la Iași
Articolul următor3 ani și 6 luni de închisoare și daune de 2200 de euro pentru un bărbat care și-a tăiat vecinul cu drujba