asfaltare drum

Lucrările de reabilitare și modernizare a Ocolitoarei Roman Vest, ce face legătura între Kaufland și Pompieri, au început, dar ele se vor termina în măsura în care bugetul local va avea disponibile cele aproape două milioane de euro necesare investiției. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a respins solicitarea făcută de Occidental Construct, astfel încât contractul s-a semnat cu alte două societăți romașcane – Imrom și Hidroterm.

„Lucrările vor începe de la zona Kaufland și până la Panificație, inclusiv cu lărgirea benzilor de circulație, drumul având acum doar șapte metri pe această porțiune, iar noi dorind extinderea la nouă metri. În plus, se va realiza și partea de infrastructură, cu rețeaua de preluare a apelor pluviale, dar și cea de apă potabilă și canalizare, care se vor cupla cu strada Aurelian Jora. Din primăvară cel mai probabil, va începe reabilitarea zonei din curba de la Petrom și până la Pompieri. Lucrarea este estimată în jur de 80 miliarde de lei vechi. Dacă vom avea finanțarea toată anul viitor, există premise ca investiția să fie gata, a declarat Ovidiu Bojescu, city-manager al municipiului Roman.

Primăria Roman nu mai are la această dată nicio licitație în desfășurare, toate fiind închise, chiar dacă unele investiții se vor finaliza în mai mulți ani. Pentru parcarea etajată de la Piața Centrală s-a decis amânarea începerii lucrărilor pentru primăvara anului viitor. Singura investiție aflată “în aer” este reabilitarea corpului B al Colegiului Național “Roman Vodă”. Deși autoritățile locale și unii parlamentari s-au zbătut să obțină restul sumei pentru terminarea consolidării, nu s-a reușit nimic. Lucrarea a fost finanțată de Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar, iar acum mai trebuie doar 7,4 miliarde de lei vechi, bani de care nimeni nu a putut face rost. Primăria Roman a avut pusă deoparte suma necesară reabilitării, dar aceasta, luna trecută, a fost  mutată pentru o altă investiție. (C. MATEI)