reclama autocenter

Floretin Pera da indicatii elevelor sale

Înfrângerea severă din etapa trecută, în deplasare, 16-28 cu Dunărea Brăila, de miercuri, 22 ianuarie, a fost un duş rece pentru handbalistele de la Roman. Astăzi, este de aşteptat ca jucătoarele romașcance să revină la forma pe care au arătat-o în majoritatea meciurilor disputate în campionatului Ligii Naţionale, ediţia 2013-2014, de echipă pretendentă la play-off.

Conducerea administrativă a ”digerat” greu rezultatul de la Brăila, lucru confirmat și de declarația primarului Laurențiu Leoreanu, președintele de onoare al HCM Roman: “Sunt foarte supărat după meciul de la Brăila. Mă aşteptam să fim învinşi, dar la două sau trei goluri, nu în halul acesta. Una dintre jucătoare nu a avut comportamentul aşteptat. Nu vreau să dau nume, o spun ca avertisment. Nu este o scuză că a lipsit căpitanul echipei. Aştept trei victorii în următoarele trei partide. Este obligatoriu. Să se concentreze! Le-au fost create condiţii pentru performanţă”.

Laurentiu Dan Leoreanu - presedinte de onoare al HCM Roman

Pera cere motivație și încredere

Astăzi, de la ora 11, HCM Roman va primi replica formaţiei din Constanţa, Universitatea Neptun, într-un meci care contează pentru etapa a 14-a. Este un bun prilej de relansare a unei perioade faste în viaţa echipei romaşcane, cu victorii legate, așa cum președintele de onoare a cerut-o, deoarece Romanul va juca, apoi, în deplasare cu HCM Râmnicu Vâlcea și, apoi, pe teren propriu cu CSM Ploiești. Momentan, elevele lui Florentin Pera sunt pe locul al cincilea, în grafic, în ceea ce privește realizarea obiectivului. Însă, echipa a demonstrat că este în stare să lupte de la egal la egal cu formaţii de top, an de an participante în cupele europene. Cu trei victorii din trei jocuri, este de așteptat ca Romanul să revină pe locul trei, coroborat cu rezultate mai slabe ale brăilencelor și clujencelor, care au meciuri grele astăzi, în deplasare cu HC Zalău, respectiv Corona Brașov.

“Ne aşteptam la un joc dificil la Brăila, ţinând cont că jucam într-o formulă nouă, fără Stoleru şi cu jucătoare care nu erau la capacitate maximă. Aceasta nu scuză diferenţa de pe tabelă. Sunt dezamăgit de diferenţa de goluri. Până acum n-am pierdut la mai mult de trei goluri. Prima parte a meciului a fost echilibrată. În cea de a doua, ne-am întrecut în ratări. Au fost opt situaţii de unu la unu cu portarul advers, pe care l-au făcut omul meciului. În apărare nu am mai arătat că suntem echipa cu cele mai puţine goluri primite. În ultimele 12 minute n-am mai contat. Brăila a fost mai bună, clar, cu o linie de 9 metri superioară. Horjea a dat gol din orice poziţie. Au jucat în aceeaşi formulă. Noi am fost nevoiţi să schimbăm. Pe de altă parte, ne-au ajutat rezultatele din alte partide. Trebuie să ne ajutăm noi. Avem nevoie, meci de meci, de atitudine, pentru a obţine puncte. Să ne menţinem între primele şase. Fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate. După etapa a cincea, ne-a urmărit ghinionul. Accidentările s-au înlănţuit. Dacă aveam formula completă, altfel era. Să ne menţinem în obiectiv şi să câştigăm partidele următoare. Crap şi Iuganu nu sunt la capacitate maximă. Cu Constanţa trebuie determinarea din meciurile bune. Să intrăm cu motivaţie şi încredere. Trebuie să ne adunăm”, a declarat Florentin Pera.

Constanța este performera etapei trecute

Astăzi, în Sala Sporturilor din Roman, HCM va întâlni învingătoarea din etapa precedentă a CSM Bucureşti, meci care va fi arbitrat de mureşenii Nacu şi Rucoi. Surprinzător, Constanța a învins cu 29-25 pe CSM București, scoțând echipa din capitală în afara celor șase pretendente la play-off. Neptun Constanța a urcat până pe locul 10, are deja trei victorii strânse și nu are nimic de pierdut. Conducerea clubului CSU Neptun a perfectat, înaintea meciului cu CSM București, transferul jucătoarei Ioana Moţei, de la HC Vlady Oradea. Aceasta evoluează pe postul de extremă şi a debutat pentru noua sa echipă chiar în meciul cu CSM Bucureşti. „Înregimentarea” Ioanei Moţei reprezintă prima acţiune de întărire a lotului Neptunului din această iarnă, semn că autoritățile încearcă menținerea formației în Liga Națională. Constanța, este unul din polii decidenți ai handbalului românesc, mai ales după ce Nurhan Ali, directorul HCM Constanța, s-a înscris în curs pentru postul de vicepreședinte al FRH. Candidatura sa a fost validată, Adunarea Generală de alegeri a FRH fiind programată în data de 27 ianuarie. Un alt reprezentant al handbalului de pe litoral, Marius Puşcaşi, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Constanţa, va candida pentru o poziţie de membru al Consiliului de Administraţie. Pentru funcţia de preşedinte al FRH, şi-au depus candidaturile Cristian Gaţu (preşedintele în exerciţiu), Alexandru Dedu şi Remus Drăgănescu.

Altfel, jucătoarele de la HCM Roman s-au întors joi dimineaţă, devreme, de la Brăila. Au avut parte de o şedinţă de pregătire, în care s-a făcut o analiză riguroasă a partidei precedente şi antrenorul Pera a discutat cu fiecare jucătoare în parte. După-amiază a fost programat un antrenament, iar vineri, de la ora jocului, ora 11, cel final, înaintea meciului cu Neptun Constanța.

Celelalte meciuri ale etapei a 14-a, se vor juca după următorul program: Cetate Deva – SCM Craiova (ora 18), Corona Braşov – Jolidon Cluj (ora 11), HC Zalău – Dunărea Brăila (ora 15), HCM Baia Mare – CSM Ploieşti (ora 11), CSM Bucureşti – HCM Râmnicu Vâlcea (26 ianuarie, ora 14.30).

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentSchimbare de nume la Centrul pentru Educație Incluzivă Ștefan cel Mare
Articolul următorHCF Piatra-Neamţ joacă în Sala Polivalentă