reclama autocenter

Stadionul Municipal Ceahlaul - baza de pregatire moderna

Ceahlăul păstrează tradiția ultimilor ani şi transferă pe bandă rulantă jucători liberi de contract, pe care, după un sezon ori și mai repede, îi lasă să-și găsească alte angajamente. În buna tradiție a cuvintelor fără conținut ni se tot vorbește de strategii pe termen lung, de participări în cupele europene și de promovări ale tinerilor, însă investițiile în echipă sunt minime, comparativ cu investițiile în conducerea administrativă, care în ultimii 5 ani nu a bifat nicio performanță notabilă. Ceahlăul se va pregăti în Slovenia, în etapa următoare, cu Gabriel Cânu și Emil Jula transferați la gruparea pietreană, pentru salvarea de la retrogradare, un obiectiv care putea fi atins cu o pregătire bună și la Piatra Neamț, pe bani mult mai puțini. Spre deosebire de Slovenia, cunoscută fiind ca o țară în care prețurile în euro sunt mult mai mari decât cele din România, la orice produse, baza sportivă a Stadionului Municipal are de toate, iar cadrul natural este unul propice pregătirii fizice. Ne-a confirmat-o și neamțul Viktor Asamoah, preparatorul fizic al formației pietrene.

 Cânu și Jula în cantonament cu Ceahlăul

 Primele transferuri în tabăra Ceahlăului sunt doi jucători cu experienţă la nivelul ligii întâi şi nu numai. Este vorba de fundaşul central Gabriel Cânu, în vârstă de 32 ani, care a evoluat ultima dată la FC Vaslui şi de atacantul Emil Gabriel Jula, de 33 ani, jucător ce s-a remarcat în România la Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi, iar în Germania la Energie Cottbus şi Duisburg. În negocieri cu Ceahlăul s-a mai aflat şi atacantul de 21 de ani Adrian Markus, ultima dată la FC Bihor, discuţiile pe tema sumei de transfer purtându-se cu omul de afaceri Marius Vizer. Vârful orădean a şi fost utilizat de antrenorul Vasile Miriuţă în amicalul pierdut la Chişinău (scor 1-3) cu necunoscuții de la Arsenal Tula din Rusia. „L-aş vrea, dar vreau să discut cu Marius Vizer să vedem ce pretenţii are Oradea. Clubul nostru şi conducerea administrativă nu sunt dispuşi să cumpere jucători”, a declarat Vasile Miriuţă. Markus nu a primit acceptul de transfer la formația pietreană liber de contract. Cumva, răspunsul lui Vizer era unul așteptat…

 Problema lotului – un jucător de picior stâng

 Principalul Ceahlăului își dorește un fundaş de bandă stângă și preferă pe acest post unui jucător de picior stâng. Aceasta pare a fi dilema care îl chinuie pe Vasile Miriuță. „În mare parte, cam 90%, sunt mulţumit de lot. Îmi doresc un jucător de picior stâng, pe care să-l folosesc pe banda stângă, ca să dorm liniștit. Până atunci dorm, așa, numai pe o parte”, a declarat antrenorul. „În general, mai este nevoie de 2-3 jucători şi sunt sigur că îi voi avea. Vreau ca, până la întoarcerea din Slovenia, să ştiu pe cine ne bazăm. Vreau ca în Slovenia să cristalizăm o formulă de echipă, pentru a ști pe cine ne bazăm în campionat”, crede antrenorul principal al formației pietrene. Jucătorii pe care Miriuţă şi-i doreşte sunt români, dar este posibil ca în cel de-al doilea cantonament să testeze şi străini. În Slovenia, Ceahlăul va avea 24 de fotbalişti în lot, cu unul mai mult decât fotbaliștii care au făcut deplasarea pentru amicalul de joi la Chișinău. Formaţia pietreană a pierdut cu 1-3 jocul cu Arsenal Tula, dar o scuză ar fi că rușii se află într-o fază avansată cu pregătirea noului sezon. Echipa pietreană a acuzat o ușoară oboseală pe fondul pregătirii fizice intense, dar preparatorul Viktor Asamoah este mulţumit de rezultatele pregătirii de până acum. Antrenamentele tactice urmează să se desfășoare în Slovenia.

 Pietrenii n-au loc la Ceahlăul

 După despărţirile de Aloisio, Moreno, Barna, Bădescu, Lukanovic, Monroy, Titone şi Lepmets, toată suflarea forbalistică a crezut că lotul va fi ”primenit” cu jucători autohtoni, care fac parte și din loturile de tineret, însă jucătorii originari din Piatra Neamț, catalogați drept speranțe, continuă să plece de la Ceahlăul. Andrei Pavel, considerat în sezonul trecut o certitudine, chiar pentru campioana Steaua București, este acum aproape de un transfer în Moldova. El va da probe de joc la Zimbrul Chișinău în perioada următoare și este posibil să nu fie prins în lotul ce va pleca în Slovenia. Internaţionalul U-19, care a fost considerat un atacant cu calități deosebite, este considerat un jucător de perspectivă şi pentru echipa națională. De asemenea, Alexandru Margine, precum şi tinerii Dobrescu şi Tabacariu vor fi direcţionaţi spre alte formaţii pentru a juca titulari la alte echipe (de ce nu, la Ceahlăul, sau echipa a doua, unde pot fi ținuți sub observație?). Nici aceştia nu se regăsesc în planurile conducerii tehnice pentru viitorul sezon. Radu Miron, fost și el o perioadă bună de timp la Ceahlăul o piesă de bază în angrenaj. Miron este un mijlocaș promovat de tehnicianul Florin Marin în primul 11, dar care s-a transferat în această vară la CSMS Iași, sub comanda lui Costel Enache. Acolo au ajuns între timp mijlocașul Bădescu și portarul Lepmets, iar Enache caută în continuare să-și întărească lotul. Noi? O privire scurtă asupra lotului ce va face deplasarea în Slovenia ni-i aduce în atenție pe următorii 21 de jucători, dați ca siguri pentru pregătirea centralizată: Miron și Jovic – portari; Cânu, Rusu, Țepeș, Dumitraş, Marc, Ichim, Cazan – fundași; Onciu, Lopez Garcia, Gheorghiu, Stana, Achim, Chitoșcă, Ștefănescu, Popadiuc – mijlocași; Golubovic, Jula, Velici, Constantinescu – atacanți

Programul jocurilor amicale ale Ceahlăului în Slovenia:

3 iulie – Vorskla Poltava (Ucraina)
5 iulie – NK Rudar Velenje (Slovenia)
7 iulie – Rubin Kazan (Rusia)
10 iulie – Selecționata jucătorilor profesioniști liberi de contract
12 iulie – Górnik Zabrze (Polonia)

Cristi SOROCEANU

FOTO: Gelu CRĂCANĂ

Emil Jula a semnat cu Ceahlaul

Gabriel Canu

Vasile Miriuta, ganditor in privinta lotului

Articolul precedentPădurea din Târgu Neamț, atacată de gândaci
Articolul următorProiect al Asociaţiei Filateliştilor

5 COMENTARII

  1. in sfarsit ,vad si un articol de bun simt,cu spirit critic si la obiect,aceeasi ciorba din curtea Ceahlaului,totul facut dupa ureche,daca nici Margine,nu era de pastrat,atunci chiar nu aveti ochi la jucatori,aduceti fosile in continuare,de 7-8 ani ,va repetati in greseli.
    Jucatorii,liberi de contract ,nu vor pune osul pt.echipa,clar jucatorii locali cu sfaturi,si indrumare pot face un salt calitativ,dar cu antrenori respectati,si platiti decent.Jucatori gen Maxim,au mai fost la Piatra dar,cine sa-i vada.

  2. In sfirsit si un articol scris bine,adica ce se intampla la acest club.Conducerea (vesnica)trebuie criticata pentru incompetenta ei si pentru contra performantele din ultimii 10 ani.Bani cheltuiti aiurea ,nu in folosul echipei si a centrului de copii si juniori.

  3. vom avea din nou un campionat infernal in care vom lupta pana in ultimele etape pentru evitarea retrogradarii…Conducerea are si ea partea ei de vina, dar problema cea mai grava este LIPSA unui investitor serios si potent, este greu si pentru Enache ori Miriuta sa faca performanta cu fotbalisti neexperimentati sau resapati, asta ca sa mai scuzam tehnicienii de lipsa de rezultate (eu cred ca evitarea retrogradarii este un obiectiv realist in circumstantele actuale).

  4. Din păcate colegii mei au perfecta dreptate.Ne așteaptă un nou campionat infernal.Face ți dracului ceva cu echipa asta ,iar daca nu lăsați o in liga 2 unde este locul ei.

  5. culmea prostiei e ca in aceste conditii grele de la echipa (financiar vorbind) se renunta la Badescu si Monroy ! DOAMNE FERESTE !
    Numai Dumnezeu ne poate ajuta in sezonul urm. ca altii nu ne ajuta in nici un fel.

Comments are closed.