aleho
pietricica turism

Chiar dacă nu provine din sistem, Marius Alexandru Dunca, noul ministru desemnat al Tineretului și Sportului, în vârstă de 36 de ani, este privit cu destulă îngăduință de oamenii de sport din județul Neamț, care conduc cluburi sportive și direcții aflate în subordinea forului la cârma căruia a fost instalat în urmă cu o zi.

valentin-gavrilProfesorul Valentin Gavril, directorul Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț speră ca noul ministru să continue ceea ce au început Gabriela Szabo și Elisabeta Lipă.

“Programul Pierre de Coubertin cu descoperirea de noi talente ar trebui continuat, nu dat deoparte. Vrem să avem aceleași finanțări, poate un pic mai mari și ne dorim o colaborare bună. Cred că ar fi bine să asculte și de sfaturile celor care au făcut carieră în sportul de înaltă performanță”.

Profesorul Traian Macovei, directorul Clubului Atletic Roman, spune că are mari așteptări de la Marius Dunca. “Vrem să găsească modalități de finanțarea a activității sportive și să introducă noile tehnici de refacere și recuperare (medicație, aparatură, tehnică) pentru ca orice sportiv care are o problemă de sănătate să traverseze o perioadă cât mai scurtă de recuperare. La noi la Roman, pista de la stadion trebuie refăcută, deoarece avem mare nevoie de ea și nu în ultimul rând aș vrea să se gândească și la remunerarea corectă a sportivilor și antrenorilor”.

paisa-telegrafie-01Gheorghe Paisa, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț, spune că noul ministru nu va avea un mandat ușor, întrucât problemele sportului românesc sunt multe și stringente. “Din multe puncte de vedere sportul nu este funcțional la ora actuală. Este într-un regres continuu și este nevoie de foarte multă muncă pentru a urca sportul românesc din nou pe podium. Trebuie să dea dovadă de deschidere în relația cu direcțiile și cluburile și să aibă o legătură cât mai strânsă cu federațiile. Nu trebuie omisă colaborare cu Ministerul Educației, pentru că de acolo vin talentele, de acolo se face selecția. Mai trebuie să găsească soluții și pentru ca cluburile să-și păstreze sportivii și la seniorat”.

În calitate de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) Marius Dunca a fost demis de Victor Ponta în urma tragediei de la Colectiv. (Ana MOISE)