politie-girofarUn bărbat de 67 de ani din Ruseni a plătit cu viața faptul că, acum 6 luni, a plecat de la un bar din comună, luând o plasă cu mâncare de pe terasă. În sacoșă erau o pâine și niște salam, iar cel care le cumpărase – un alt bărbat din sat, care lucrează pe șantier – a aflat într-un târziu cine este hoțul, dar nu l-a întâlnit să-i ceară socoteală. Asta până pe 4 noiembrie, când s-a întâmplat să nimerească unul în faţa ceiluilalt, tot în preajma barului cu pricina. Fără multă vorbă, Valică Velichi (45 de ani) l-a lovit cu pumnul pe Vasile Cobzariu, iar acesta a căzut cu capul de asfalt. A fost transportat la spital al Piatra-Neamț, apoi transferat la Iași și pe 9 noiembrie a murit.

”La necropsie s-a stabilit că avea fractură de bază craniană, hematom subdural și hemoragie subarahnoidiană, toate consecință a impactului cu asfaltul”, a declarat procurorul Stelian Olteanu, care a coordonat ancheta.

Velichi a fost reținut, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte, iar astăzi, 16 noiembrie, va fi dus la Tribunalul Neamț, cu propunerea de arestare preventivă. (C.M.)