În această seară, 18 septembrie, un pietrean a cerut ajutor la 112, după ce vaca i-a rămas blocată pe calea ferată, în zona Pieței Centrale din Piatra-Neamț. Omul n-avea nici o șansă să o scoată singur.

 

După apelul de la ora 17, la locul solicitării a fost trimis un echipaj de pompieri cu autospeciala pentru descarcerare și o autospecială cu modul de descarcerare. „Pompierii pietreni, împreună cu un echipaj de jandarmi, au scos bovina dintre șinele de cale ferată, cu ajutorul materialelor din dotarea autospecialelor. Animalul a fost predat proprietarului”, a declarat slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț.

Misiunea a fost dificilă, chiar și pentru experimentații pompieri, cărora șansa de a fi și un echipaj de jandarmi în zonă le-a ușurat treaba. Cu toții s-au chinuit până au reușit să ridice vaca, folosindu-se de frânghii, de furtunuri și de un pod de lemn. La reușita misiunii a contribuit și CFR-ul, care a fost anunțat de intervenție și s-a pregătit pentru o eventuală întârziere, una în scop nobil.

C.I.

Articolul precedent”Depozit” de țigări de contrabandă într-o locuință din Oglinzi
Articolul următorRoman și Piatra-Neamț au cele mai multe cazuri Covid