Pompierii au stabilit că incendiul din gospodăria localnicului din comuna Horia ar fi fost provocat de neglijența unui vecin, care a aruncat țigara nestinsă lângă grajd. Cazul a fost preluat de polițiști care vor face cercetări pentru a stabili exact cum au stat lucrurile. Grajdul, în suprafață de 60 mp, a ars, dar casa de lângă a fost salvată. Incendiul a fost anunțat la ora 14, iar 11 pompieri cu 2 autospeciale au intervenit, reușind ca în circa jumătate de oră să-l stingă.

Alte două echipaje de pompieri de la detașamentul din Roman au intervenit la un alt incendiu, anunțat tot astăzi, 11 iulie, pe la 13.30, de

foto arhiva

la Gherăești. Aici au ars o magazie de lemn și bunurile depozitate, în suprafață de 30 mp, după ce proprietarul a dat foc în curte, lângă magazie, la deșeurile adunate din gospodărie. În acest caz, vântul puternic a fost cel care a contribuit la propagarea flăcărilor spre magazie și exista riscul să fie afectată și casa din apropiere. Cei 8 militari cu două autospeciale au fost sprijiniți de cei 3 membri ai SVSU Gherăești care au intervenit cu o autospecială.

(C.I.)