Un băiețel, în vârstă de 10 luni, a fost găsit mort de mama lui, ieri dimineață. Femeia dormea în același pat cu copilașul și l-a găsit fără suflare, căzut pe podea. Un echipaj de ambulanță a fost trimis la caz, în Vaduri (comuna Alexandru cel Bun), după apelul la 112 de la ora 8:26. Cadrele medicale l-au găsit pe băiețel în stop cardio-respirator, dar fără indicații de resuscitare, potrivit SAJ Neamț, fiind depășit momentul în care se mai putea face ceva pentru readucerea lui la viață.

Medicul de familie dr. Ana Nicoleta Călin ne-a declarat că nu-și explică tragedia: „Copilul era sănătos, era foarte bine îngrijit, chiar dacă tânăra mămică trăiește în condiții modeste. La cel mai mic semn, venea imediat cu copilul la mine. Era foarte grijulie, ea mai are un copil, mai mare. Dormea împreună cu cel mic, ieri dimineață l-a găsit căzut din pat. Nu-mi explic acest accident nefericit. Mă doare sufletul de această tragedie”.

Polițiștii de la Secția Rurală Gârcina au făcut primele cercetări la fața locului. „În urma sesizării privind faptul că o tânără de 17 ani, din comuna Alexandru cel Bun, și-a găsit fiul în vârstă de 10 luni decedat, la locuință s-a deplasat un echipaj de la Secția de Poliție Rurală Gîrcina. Din primele cercetări, n-au fost constatate urme vizibile de violență pe corpul copilului, care a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, a declarat Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț. A fost deschisă o anchetă pentru ucidere din culpă, fosta încadrare a morții suspecte.

C.I.

Articolul precedentPrimăria Piatra Neamț angajează: „Căutăm noi colegi dornici să se implice în dezvoltarea orașului!”
Articolul următorRevin ninsorile și viscolul