pietricica turism

smurd noaptea 01ACTUALIZARE: „Pacienta a fost ușor euforică, pe parcursul nopții. I s-a făcut computer tomograf, iar rezultatele au ieșit bune. A fost externată la cerere”, a declarat dr. Cristinel Sava, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamț.

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Doi tineri romantici, care au decis să-şi petreacă noaptea de 25 spre 26 aprilie în vârful muntelui Pietricica, au avut parte de un incident neprevăzut. Fata, în vârstă de 20 de ani, a căzut de pe o stâncă de lângă releu, la o diferenţă de nivel de 10 metri. Băiatul a sunat imediat la 112 şi a cerut ajutor. Era ora 00:49.

„La locul indicat s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială FRAP şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple”, a declarat lt Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

„Pompierii au ajuns cu autospecialele la stâncă, apoi au mers pe o cărare până la tânăra care era conştientă, acuza dureri la nivelul gâtului şi prezenta mai multe excoriaţii (zgârieturi). Pompierii au imobilizat persoana şi au transportat-o la autospecială şi apoi la spital”.

Militarii au optat pentru ambulanţa de transport victime multiple şi pentru că are dotări speciale, şi pentru că are garda sus şi putea urca fără probleme până în vârful muntelui. (C.M.)