”Cred că a fost un om de presă extraordinar, unul dintre cei mai valoroşi din presa nemţeană şi trebuie respectat. Este o pierdere pentru presa nemţeană şi cea naţională. Sincere condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l ierte!” – Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra Neamţ.

”Ne-am cunoscut cu foarte mulţi ani în urmă, legătura dintre noi a fost şi mai puternică atunci când eram director la Oficiul pentru Cadastru şi aveam sediul în actuala clădire a cotidnaului „Ceahlăul”. Fără să se interpreteze vreau să spun că Viorel Tudose a fost cel mai bun jurnalist din Neamţ pe care l-am cunoscut, Pot spune fără nicio reţinere că m-a legat o prietenie deosebită de el. Pierderea este foarte grea chiar dacă nu se crede de către unii. Dumnezeu să-l ierte şi familia să nu uite să-i pomenească numele, pentru că merită să fie pomenit” – deputat Ioan Munteanu.

”În primul rând este primul ziarist cu adevărat profesionist al judeţului Neamţ. A fost un om ponderat, echilibrat, cu suflet, cu aplecare şi dăruire faţă de meserie. Este o pierdere uriaşă pentru nemţeni, pentru presa nemţeană şi cea românească. A fost un om care a ştiut să fie echidistant faţă de mediile politice. Dumnezeu l-a luat prea devreme dintre noi. Dumnezeu să-l ierte!” – Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

”Pentru mine, Viorel Tudose a fost mai mult decât un prieten. Îmi aduc aminte că mă suna şi îmi spunea: ce faci tizule şi consătene? Ştiam că era Viorel Tudose. Amândoi eram din Gârcina, amândoi aveam prenumele Viorel. A fost şi unul dintre acei oameni la care m-am dus să primesc un sfat atunci când am avut nevoie, în special în viaţa politică. Îmi pare enorm de rău de această pierdere” – Viorel Chirilă, fost preşedinte al PNL Piatra Neamţ.

”Viorel Tudose a fost un spirit în primul rând. Un exemplu, un condei care a slujit comunitatea nemţeană de la începuturile sale. Este un moment trist. Pe multe dintre palierele excelenţei sale a fost un exemplu de urmat. Cei tineri care slujesc aceste comunităţi prin condei sau prin vorbe pot învăţa extreme de multe de la el. Ideea că presa este în slujba comunităţii, că este puterea literei scrise este în măsură să schimbe lucrurile. Îmi pare extrem de rău. Dumnezeu să-l ierte”, – senator Ioan Chelaru.

”Dumnezeu să-l ierte. A fost un om pe care l-am cunoscut în ultimii 20 de ani. A fost o voce echilibrată şi respectată în mass-media nemţeană. E cumplită vestea. Dumnezeu să-l ierte şi să întărească familia, pe Mariana, în greaua suferinţă. Sunt alături de toată familia” – deputat Dorinel Ursărescu.

”A fost un om în adevărat sens al cuvântului, un profesionist al condeiului, un mentor pentru mulţi jurnalişti şi aşa va rămâne mereu în amintirea noastră. Este o pierdere uriaşă. Dumnezeu să-l ierte” – Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman,.

”L-am cunoscut foarte bine, a fost un simbol al gazetăriei din judeţ. A fost un profesionist adevărat, un model de urmat. Dumnezeu să-l odihnească” –  senator Eugen Ţapu Nazare.

(G.A.)

Articolul precedentZilele revistei “Convorbiri literare”
Articolul următorAmintiri din casa plumbului