Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a cerut prelungirea arestării preventive a inculpaților din gruparea Săbiuţă –  Mantu, de această dată în baza art. 234 din Noul Cod Penal, privind tâlhăria calificată şi pirateria.

George Săbiuţă, Gabriel Mantu, Elena Marsilia Mantu, Marian Zâru, Constantin Oborocianu şi Bogdan Ilie Gabor se află în arest preventiv până pe 19 septembrie. Tribunalul Neamţ a amânat luarea unei decizii pe 10 septembrie, iar ieri, 13 septembrie a dat soluţia de admitere a cererii.

„Admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Neamţ, şi în consecinţă: În temeiul art. 234, raportat la art. 236 şi 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune prelungirea stării de arest preventiv pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 20.09.2021 până la data de 19.10.2021 inclusiv“,  menționează soluţia Tribunalului Neamţ de ieri.

Gruparea este cercetată în principal pentru trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziţie a unui unui imobil pentru consumul ilicit de droguri și efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Mai multe detalii despre acest caz puteți găsiţi aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN de ploi în Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorDescinderi la sediul unei redacții de știri din Iași
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.