reclama autocenter

catuse noi

* o femeie din Roman şi-a pierdut lanţul şi verigheta din aur pentru un şerveţel mototolit şi o monedă de 5 bani

Cine a spus că inventivitatea escrocilor este direct proporţională cu naivitatea victimelor a avut dreptate. Au demonstrat-o din plin două femei, una autoare, cealaltă victimă, care s-au întâlnit, în după-amiaza de 29 iulie, pe strada Tineretului din Roman. Fără multe insistenţe, escroaca i-a cerut femeii (pe care o vedea pentru prima oară în viaţă) să se roage pentru sănătatea unei rude care a fost rănită într-un accident rutier. Numai că rugăciunile nu trebuiau făcute oricum, ci purtând anumite bijuterii. Zis şi făcut! Femeia, care are 54 de ani totuşi, şi-a scos lanţul din aur de la gât şi verigheta de pe deget şi le-a dat necunoscutei, care le-a pus într-o batistă şi i le-a legat de colţul bluzei. I-a dat, în schimb, să poarte un lanţ de tinichea şi două inele, pentru ca rugăciunea să aibă efect. Femeia s-a conformat, s-a rugat şi s-a despărţit de necunoscută, convinsă că a făcut o faptă bună. Imediat a desfăcut batista, ca să-şi pună bijuteriile înapoi, dar – surpriză!  – în loc de lanţ şi verighetă a găsit un şerveţel mototolit şi o modă de 5 bani. Atunci şi-a dat seama că a fost păcălită şi a anunţat imediat poliţiştii.

„Persoana necunoscută este o femeie în jurul vârstei de 45-50 ani, înălţime 1.60-1.65m, părul lung, negru prins în coadă împletită, îmbrăcată cu bluză albastră, pantaloni negri, iar ca semn particular are tatuat pe obrazul stâng o aluniţă”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. ”În cauză polițiștii continuă cercetările în vederea identificării femeii și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”.

Polițiștii recomandă cetăţenilor să nu dea curs solicitărilor sau ofertelor provenite de la persoane necunoscute sau persoane care își declină o anumită calitate. De asemenea, dacă aceste persoane le propun să le folosească bijuteriile sau banii din diferite motive, să le refuze pentru a nu deveni victima unor escrocherii. În cazul în care cineva este acostat de persoane suspecte, cel mai înţelept lucru este să sune la 112 şi să anunţe poliţiştii imediat. (C. MIRCEA)

Articolul precedent… pe scurt …
Articolul următorȘedință de rutină la Consiliul Județean