0:00

O nouă emisiune de titluri de stat: dobânda poate ajunge la 6,85%, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemțenii care au resurse financiare pe care vor să le investească cu o dobândă bună și fără a plăti impozit trebuie să știe că din 15 aprilie este o nouă emisiune de titluri de stat Tezaur. Ministerul Finanțelor Publice anunță că pentru investițiile de un an dobânda este de 6 procente, iar cele pentru 3 ani au o dobândă anuală de 6,85%.

Între 15 aprilie și 9 mai titlurile de stat pot fi achiziționate doar  online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual. Operațiunile care pot fi făcut online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

Între 15 aprilie și 10 mai titlurile pot fi cumpărate de la Trezoreria Statului, iar între 15 aprilie și 9 mai pot fi achiziționate de la Compania Națională, în mediul urban, iar în rural achiziția se poate face cel mai târziu până la data 8 mai.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

FOTO> posta-romana.ro

(G. S.)

Articolul precedentFoto-Video. O țigară aruncată neglijent a ucis 54 de vaci și a distrus o fermă întreagă!
Articolul următorVIDEO. Adrian Niță, candidatul PSD la Primăria Piatra Neamț vine la Cafeaua de dimineață
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.