reclama autocenter

Aflată la închisoare, fostul consilier județean Nadina Simion a mai primit o condamnare, din partea Judecătoriei Piatra Neamț, în ziua de 17 mai. Judecătorii au stabilit o pedeapsă de 6 luni de închisoare pentru conducere fără permis și de 3 luni pentru fals privind identitatea, după care au contopit pedepsele și au dispus executarea celei mai grele.

Instanța a mai decis: ”Interzice inculpatei exerciţiul drepturilor prevăzute de art. 64 litera a teza a II-a şi litera b Cod penal din 1968 (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), pe durata executării pedepsei principale. (…) Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Coroamă Alexandra şi obligă inculpata la plata către aceasta a sumei de 1000 lei reprezentând daune morale”.

Sentința poate fi atacată la instanța superioară, în termen de 10 zile.

Marius Crăciun şi Nadina Simion sunt în închisoare din ziua de 6 aprilie 2016, de când au fost condamnați definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție. El a primit o pedeapsă de 3 ani și 6 ,luni, iar ea de 1 an și 3 luni.

Procesul a început în iulie 2014, după ce procurorii DNA au stabilit că avocatul Cristian Cojocaru a cerut de la Nadina Simion 75.000 de euro, ca să-i dea unor judecători de la Curtea de Apel Bacău, pe care susţinea că-i cunoaşte şi-i poate determina să-l pună în libertate pe Marius Crăciun, arestat preventiv la vremea aceea.

În timpul anchetei și, ulterior, al procesului, Nadina Simion s-a aflat, o vreme, sub control judiciar. Permisul de conducere îi fusese ridicat, ca urmare a unui incident cu un polițist în trafic, dar, cu toate acestea, ea se ducea la poliție cu mașina și parca fix în fața inspectoratului. Într-o bună zi, un polițist, care știa clar că nu are permis, a oprit-o și a legitimat-o, iar ea a spus că se numește Alexandra Coroamă. De aici, acuzația de fals privind identitatea. (C.M.)

 

Articolul precedentAu găsit copacii scoşi din rădăcini! Acum, caută autorii!
Articolul următorPercheziții în zona Târgu Neamț, într-un dosar de evaziune
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.