Ascensiune reușită în Himalaya a alpiniştilor nemţeni!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAscensiune reușită în Himalaya a alpiniştilor nemţeni!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlpiniştii nemțeni Ionuţ Ştefănescu și Adrian Laza au relatat, marți, 18 octombrie,  cum, după o lună și jumătate, împreună cu colegul lor Iulian Petre, au reușit să atingă vârful Cho-Oyu (8.201 metri), din Himalaya. „Zeița de peruzea” a fost cucerită de toți trei, pe 30 septembrie, însă în condiții diferite: Ionuț Ștefănescu a urcat fără resurse suplimentare de oxigen în vreme ce Laza și Petreau avut nevoie de tuburile cu oxigen suplimentar.

„Am fost penultimul alpinist pe vârf în ziua aceea, victorios în condițiile în care afară erau -16 grade”, a spus Ionuț Ștefănescu.

Pe vârf, Adrian Laza a fost încercat de un sentiment de nimicnicie, dar și de faptul că s-a aflat mai aproape ca niciodată de Dumnezeu. Pentru această expediție, fiecare temerar a adunat de la sponsori și cunoscuți câte15.000 de dolari pentru a-și atinge țelul.

„În ultimul minut am găsit banii necesari, pentru a începe această ascensiune, care pentru noi reprezintă un rezultat deosebit. Pentru mine a fost a cincea oară când am ajuns în Himalaya”, a mai declarat Ionuț Ștefănescu.

„Cam un an ne-am pregătit pentru acest proiect, am studiat literatură de specialitate, am studiat mult pe internet ce înseamnă traseele, pe unde trebuie să mergem. Cei care au urcat înaintea noastră, le-am citit experiențele și până la urmă am reușit, deși vremea ne-a jucat de multe ori feste”, a afirmat Adrian Laza.

În luna ianuarie, în sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Judeţean Neamț, alpiniștii nemțeni vor realiza o prezentare pentru toți iubitorii acestui sport cu ascensiunea de pe Cho-Oyu. (Ana MOISE)

Articolul precedentDIICOT: Angajat România TV reţinut pentru pornografie infantilă!
Articolul următorPriorități de toamnă la Prefectură: parlamentarele și pregătirea de iarnă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.