0:00

Concursurile în derulare în luna iulie pentru ocuparea a 4 funcții de medic șef la secțiile ATI, Medicină Internă, UPU și Neonatologie de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț au ajuns iar în impas.

De această dată, nu lipsa candidaților a fost problema, ci un detaliu – obiectiv – care a făcut ca proba de interviu să fie oprită, potrivit anunțului SJU din 4 iulie.

O nouă amânare în concursurile de șefi secții la Spitalul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O nouă amânare în concursurile de șefi secții la Spitalul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎntrebat care este motivul amânării, Alexandru Filimon, managerul spitalului județean a declarat că este vorba de condițiile de desemnare a membrilor în cele 4 comisii de la proba de interviu. Mai precis, conducerea spitalului județean a identificat faptul că din hotărârea Consiliului Județean Neamț lipsește numele persoanei care va reprezenta forul tutelar în comisie. Managerul Alexandru Filimon precizează și că formalitatea de desemnare nominală va trebui să fie îndeplinită doar prin prezența fizică la ședință a consilierilor județeni. Reamintim că de la ridicarea stării de alertă națională și până acum, ședințele CJ Neamț s-au derulat tot online. „Am vorbit cu cei de la Juridic din spital, am dat și notă explicativă. Noi suntem foarte interesați să încheiem aceste concursuri, nu vrem să le amânăm. Am discutat și la CJ, se va face o ședință cu prezență, nu cu vot online, pentru că trebuie votat și reprezentantul CJ în fiecare din cele 4 comisii. Sper că va fi o ședință cât de curând”, declară Alexandru Filimon.

O nouă amânare în concursurile de șefi secții la Spitalul Județean Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRămâne de văzut dacă și când va fi prima ședință fizică a CJ Neamț pe acest subiect. În curând se vor împlini 9 luni de când au fost anunțate aceste concursuri pentru șefi de secții. Mai întâi, după primul anunț, de la începutul lunii noiembrie 2021, în afară de Medicină Internă, nu a fost nici un candidat pentru ATI, Neonatologie și UPU (detalii aici ). Concursul a fost reorganizat în luna mai abia când au apărut doritorii și pentru ATI, Neonatologie și UPU (detalii aici și aici ). Concursul pentru Medicină Internă s-a reluat acum, după amânarea din primăvară, când profesorul universitar desemnat în comisie nu a putut participa din cauza programului încărcat, fiind cooptat în multe alte comisii de concurs.

C.I.

Articolul precedentA fost semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru Cinematograful Cozla
Articolul următorRossal Târgu Neamț – campanie de colectare a deșeurilor voluminoase