O fetiţă de 11 ani a plecat de acasă pentru ca mama nu i-a cumpărat telefon, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai multe echipe de poliţişti şi un grup de voluntari din comuna Vînători s-au mobilizat, în seara de 31 martie, pentru a căuta o fetiţă de 11 ani, care plecase de acasă. Având în vedere vârsta minorei şi faptul că sesizarea a fost făcută la ora 22,30, cazul a fost tratat ca o maximă urgenţă.

Mama fetei a declarat că aceasta s-a supărat pentru că nu i-a cumpărat telefon mobil, iar în jurul orei 17 a trimis-o la magazin. Copila a făcut cumpărăturile, însă nu s-a mai întors acasă.

În baza sesizării, s-au constituit echipe operative de căutare din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Târgu Neamţ și Serviciului de Investigații Criminale Neamț, care au început căutările în zona limitrofă locuinţei, iar în jurul orei 02.30 minora a fost identificată într-o casă nelocuită de pe str. Ştefan cel Mare din localitatea Vânători”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Minora a fost prezentată la Spitalul Târgu Neamţ, unde a fost examinată şi s-a stabilit că aceasta nu prezintă urme de agresiune, ulterior fiind încredințată familiei”.

Casa în care a fost găsită fetiţa aparţine unei mătuşi de-a acesteia, însă nu locuieşte nimeni acolo. Copila s-a urcat în pod şi a stat acolo până ce au descoperit-o poliţiştii.

Recomandările poliţiei: FIŢI PRIETENUL COPILULUI DUMNEAVOASTRĂ ŞI NU INCHIZITORUL SĂU!

 • Staţi de vorbă des şi prietenos cu copilul dumneavoastră, astfel încât el să aibă încredere să vă spună ce probleme are, dacă se simte speriat sau ameninţat.
 • Permanent acţionaţi păstrând respectul de sine al copilului dumneavoastră.
 • Cunoaşteţi cercul de prieteni al copilului dumneavoastră.
 • Dacă îi permiteţi copilului să meargă la joacă sau la şcoală cu telefon mobil sau bijuterii scumpe, să ştiţi că îl expuneţi riscului de a deveni victimă a furturilor sau a tâlhăriilor.
 • Învăţaţi-vă copilul să nu meargă cu persoane necunoscute şi să vă spună de-ndată ce un necunoscut încearcă să-l abordeze nefiresc!

Va fi oricând potrivit să le amintiţi copiilor următoarele:

 • Dacă un necunoscut te abordează, evită-l! Dacă te întreabă despre un drum, indică-l, dar nu-l însoţi!
 • Pentru a afla o adresă, adresează-te unui poliţist sau poştaş şi nu unui străin de pe stradă! Poţi, de asemenea, să te informezi într-un magazin.
 • Nu te lăsa niciodată invitat de un necunoscut într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina. Refuză orice cadou care vine din partea unui necunoscut!
 • Să nu faci niciodată autostopul!
 • Fereşte-te de cei care vor să intre în vorbă cu tine în gară, la toalete publice etc.
 • Dacă ţi se întâmplă ceva rău ţie sau prietenilor tăi, trebuie să informezi imediat părinţii, profesorii sau Poliţia!

C.M.

 

Articolul precedentÎn atenţia AJF! Jucător luat cu SMURD-ul de la stadion! Se impune prezenţa Ambulanţei şi la meciuri de Liga a IV-a!
Articolul următorL5: Energia Pângăraţi, “victorie uriaşă” la Siretul Doljeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.