O femeie și un tânăr de 17 ani, în comă profundă, după un accident, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDouă accidente grave au marcat seara de 10 iulie și miezul nopții de duminică spre luni.

Primul s-a petrecut, la ora 22:28, pe DN 12C, în localitatea Bicaz Chei, unde șoferul unei autoutilitare Iveco a lovit în plin doi pietoni. Bărbatul, care are 24 de ani și este din județul Cluj, a declarat că a încercat să evite coliziunea cu un autoturism și, în acest context, a intrat, în plin, în cei doi, care se deplasau spre Lacu Roșu, pe partea dreaptă a carosabilului, deși în acea zonă este trotuar. Ambii răniți au fost transportați la Spitalul Județean Neamț, în stare de comă profundă. Femeia, care are 32 de ani, a fost diagnosticată cu hemiplegie dreaptă (paralizia unei jumătăți a corpului), iar băiatul, care are 17 ani, avea politraumatism. Urmează ca polițiștii să stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul.

Conform precizărilor făcute de dr. Cristinel Sava, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, băiatul de 17 ani este în moarte cerebrală, iar femeia este ventilată mecanic și menținută, practic, în viață de aparatura medicală.

Exact la miezul nopții, un apel la 112 anunța un alt accident grav, petrecut la Borlești, pe DC 125. La fața locului, echipajele de intervenție au găsit o mașină distrusă în proporție de 80%, după ce-a intrat într-un stâlp de iluminat public. La volan se afla un băiat de 16 ani, care probabil încerca să învețe să conducă de unul singur. Adolescentul, și el în stare gravă, a fost dus la spital. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă. (C.M.; M.T.)

Articolul precedentGALERIE FOTO Ceremonia depunerii jurământului de către noii poliţişti
Articolul următorAsociaţie a foştilor absolvenţi de „Petru Rareş” înfiinţată la Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.