pietricica turism

100 euroPoliţiştii din Piatra-Neamţ au primit o reclamaţie din parte unei femei de 66 de ani, căreia îi tot lipseau bani din casă, deşi nimeni nu intra cu forţa în lipsa ei. Până la urmă, femeia a constatat că, de fiecare dată după ce era vizitată de o prietenă, economiile ei se împuţinau, aşa că a început s-o suspecteze. Ca să fie sigură, totuşi, a acceptat ca poliţiştii să capcaneze câteva bancnote şi a aşteptat următoarea vizită a prietenei sale.

„Astfel în ziua de 28 aprilie, în jurul orei ora 14, a fost depistată o femeie de 61 de ani, din Piatra Neamț la ieşirea din scara blocului persoanei vătămate”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Asupra acesteia a fost găsită suma de 200 euro, bani pe care, anterior, au fost aplicate capcane criminalistice. În urma cercetărilor s-a stabilit că femeia a sustras din locuinţa persoanei vătămate, în mai multe rânduri, sume de bani ce au totalizat suma de 4000 euro”.

Femeii de 61 de ani i s-a întocmit dosar penal pentru furt şi nu mai urmează decât stabilirea clară a modului în care proceda pentru ca probatoriul să fie complet. Conform prevederilor Noului Cod Penal, însă, dacă prietena păgubită o iartă şi, eventual îşi recuperează banii, dosarul penal se „stinge”.

C.M.