Cazul unei femei, în vârstă de 73 de ani, din Bacău, care a murit aseară, 22 ianuarie, după ce primise vaccinul împotriva coronavirusului, este explicat de autorități ca fiind un eveniment suprapus, fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a precizat că decesul a fost anunțat de Direcția de Sănătate Publică Bacău. Din informațiile existente până acum, reiese că femeia, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice, a fost vaccinată ieri la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. „În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze. Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare”.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”.

Cazul se află în observația DSP Bacău, care va prezenta concluziile analizei, potrivit CNCAV .

C.I.

Articolul precedentMașină răsturnată în șanț, un tânăr a fost rănit
Articolul următorAlertă de incendiu în miez de noapte, de la o tigaie uitată pe foc