pietricica turism

O fată de 15 ani, din Podoleni, plecată de acasă din ziua de 12 martie, și un bărbat de 61 de ani, din Valea Ursului, dispărut de pe 11 martie, sunt căutați de poliție.

“În ziua de 15 martie, poliţiştii Secţiei de Poliție Rurală Săvineşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că Ploscaru Ana Maria a plecat de la domiciliu în seara zilei de 12 martie şi nu a mai revenit. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că minora a mai fost plecată anterior de la domiciliu, pe raza oraşului Roznov, până în prezent nefiind depistată”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Când a plecat de acasă, fata purta blugi albaștri, un pulover galben și un fular alb cu negru, iar în picioare avea adidaşi de culoare roz cu albastru. Adolescenta este înaltă de 1,60 metri, are fața ovală, părul negru, lung și ondulat și ochii verzi.

Tot în ziua de 15 martie, polițiștii de la Secția Rurală Ion Creangă au fost sesizați despre dispariția lui Vasile Axinte, care a fost căutat atât în localitatea de domiciliu, cât și în localitățile învecinate și n-a fost găsit.

La momentul dispariției, bărbatul purta un sacou crem cu pătrăţele, bluză de lână, pantaloni tip jeans de culoare albastră și era încălțat cu cizme negre de cauciuc. Vasile Axinte are înălțimea de 1,75 metri, cântărește în jur de 75 kilograme, are părul scurt, grizonat, cu început de calviție și ochii căprui.  Vorbește cu accent moldovenesc, peltic si bâlbâit. Familia nu a a avut o poză de-a lui să poată fi făcută publică.

Oricine are informații despre cele două persoane dispărute este rugat să sune la 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție. (C.M.)