pietricica turism

isu proiectil 02O întreagă familie din Târgu Neamţ a trecut pe lângă pericol, duminică după-amiază (5 iunie). Oamenii au ieşit la grătar la marginea oraşului şi, nu departe de locul ales, bărbatul a găsit un proiectil şi a sunat imediat la 112.

„La locul indicat s-a deplasat echipa pirotehnică (un ofiţer şi un subofiţer) şi a ridicat un proiectil perforant de calibru 75 mm, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă”, a declarat lt Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „Militarii au verificat zona, pe o suprafaţă de 50 mp, şi nu au mai descoperit elemente de muniţie”.

Dacă în această situaţie bărbatul care a descoperit proiectilul a procedat exact aşa cum trebuia, în altele s-a întâmplat ca persoanele care au găsit elemente explozibile să le care acasă sau să le ducă la poliţie cu sacoşa. Pentru a preveni orice accident, cadrele ISU Neamţ le reaminteşte cetăţenilor cum trebuie să se comporte:

  • Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”!
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces!
  • Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă! (C.M.)