0:00

TÂRGU NEAMŢ: Familie în pericol de explozie la grătar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO întreagă familie din Târgu Neamţ a trecut pe lângă pericol, duminică după-amiază (5 iunie). Oamenii au ieşit la grătar la marginea oraşului şi, nu departe de locul ales, bărbatul a găsit un proiectil şi a sunat imediat la 112.

„La locul indicat s-a deplasat echipa pirotehnică (un ofiţer şi un subofiţer) şi a ridicat un proiectil perforant de calibru 75 mm, în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă”, a declarat lt Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ. „Militarii au verificat zona, pe o suprafaţă de 50 mp, şi nu au mai descoperit elemente de muniţie”.

Dacă în această situaţie bărbatul care a descoperit proiectilul a procedat exact aşa cum trebuia, în altele s-a întâmplat ca persoanele care au găsit elemente explozibile să le care acasă sau să le ducă la poliţie cu sacoşa. Pentru a preveni orice accident, cadrele ISU Neamţ le reaminteşte cetăţenilor cum trebuie să se comporte:

  • Anunţaţi imediat evenimentul, prin apel la „112”!
  • Nu atingeţi elementele de muniţie, declanşarea acestora poate duce la rănire sau chiar la deces!
  • Izolaţi zona şi nu permiteţi nimănui accesul în apropierea elementelor de muniţie, până la sosirea echipei pirotehnice, singura abilitată să execute misiuni de asanare a teritoriului, în condiţii de siguranţă! (C.M.)
Articolul precedentPSD majoritar la CJ, PNL majoritar la CL Piatra Neamț
Articolul următorCosmin Necula, noul primar al Bacăului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.