O bere la rutieră!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nu că am avea de circulat terestru pe asfalturile patriei, dar nu am putut să nu cetim noul cod rutier modificat de abrașul nostru premier. Și am căzut pe spate de râs, când am văzut că e voie să soferești dacă ai băut o bere, că poliția nu să supără. Ni-l imaginăm pe ăsta den mijloc, care după ce o mâncat o bomboană cu rom de la o gingașă doamnă o început să cânte Internaționala, dacă prin absurd s-ar apuca de băut o bere. Credem că nu scapă un bec de pe stâlp nespart, bașca înjurătiri de mama celui ce stă cu faza lungă. Acuma, se vede treaba că dom`  premier e șofer dă curse că ține cu băieții, și credem că dacă dă dezlegare la o bere plus un cincizeci de rachiu, sigur iese prezident că toți șoferachis îl votește necondiționat.

O dumă destul de erectă den târg de la noi zice, că un om dă biznis înșurubat în pepededeu, s-o procopsit dupe alegeri cu un buluc de lucrări pe la școalele den târg, grație apartenenței la partid și prezenței unei alte grații care deschidea oarece uși. Acuma, nu știm pe unde o să scoață cămeșa, că pe unde o lucrat compania insului s-o lăsat cu dureri de cap, pentru că se plouă prin școli, cu dureri prin contabilități, că dacă vezi cifrele zici că s-o făcut zgârâie nori, așa că urmează și dureri de șale de la stat pe scaun și dat cu subsemnatu`. Cumătru` zice că poate insu` are spate mai tare și n-o să-l doară ca la hernia de disc, dar nu te pui cu flăcăii de la direcție, că ăștia unde calcă, lasă urmări. Trăim și vedem.

La cejeu, dom` vice Dan lipsește pe motiv că și-o luat conced motivat, adică s-o dus, ca orice părinte cu grijă de famelie, să-și instaleze fecioru`aflat la ștudiu în orașul lui Vodă. Măi, și taman ce-o ajuns, unde nu încep niște nasolii cât soba: cutremur dis de dimineață, vicele Dragnea strâns de organe cu referendumu`, Vosganian demisionează, bașca un buluc de mitinguri că nu mai au oamenii liniște să cetească ziare colorate pă balcon, la o țigare dă tutun. Acuma, noi ne-am uitat unu la altu și ne-am zis să-i scriem lui dom` vice Dan, să facă cumva să mai steie pe acolo și să nu vină repede, că cine știe ce se mai întâmplă și pe la noi. Că-s mulți pe fărașe, unii cu dosarele în joc de gleznă, alții cu frică de partid, plus că nici alianța nu stă bine la parametri. Nu mai pomenesc, că lui cumătru` i se zbate o pană la aripa dreapta și ăsta den mijloc nu mai are ampenaj de atac și toate tablourile îs hâite pe pereți. Să fie vreun vudu? Videm noi …

Articolul precedentPrins la furat porumb
Articolul următorLuni, sărbătorirea Sfintei Parascheva, la Iaşi: Precizări din partea Mitropoliei