0:00

O bătrână a rămas lipită pământului din cauza unei lumânări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO bătrână de 77 de ani din Hlăpeşti, Dragomireşti, a rămas doar cu hainele de pe ea şi a suferit arsuri, după ce întreaga gospodărie i-a fost afectată de un puternic incendiu.

Focul a izbucnit vineri seara, 18 septembrie, la ora 22, din cauza unei lumânări aprinse.

„La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, colegii mei constatând că ardeau locuinţa, o magazie şi grajdul”, a declarat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

“Proprietara casei, în vârstă de 77 de ani, care era ieşită din locuinţă până la sosirea forţelor, a suferit arsuri de gradele I şi II, la nivelul omoplatului şi gâtului. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat femeii şi au transportat-o la spital. Pompierii au acţionat timp de aproape o oră şi jumătate pentru lichidarea incendiului, în urma căruia au ars acoperişul casei, construit din lemn, învelit cu cu tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, planşeul din scândură al locuinţei, pe o suprafaţă de 54 mp, bunurile din camere, o magazie din scândură, pe o suprafaţă de 6 mp, şi grajdul, construit din scândură, pe o suprafaţă de 30 mp”.

După miezul nopţii, pompierii au fost chemaţi la Ceahlău, unde ardea o fânărie de vreo 20 mp, cu tot cu cele 8 tone de fân depozitat înăuntru. După 3 ore, incendiul a fost lichidat, iar pompierii au stabilit că a fost vorba despre o acţiune intenţionată.

Sâmbătă după amiază a luat foc o casă din Ruseni, comuna Borleşti, iar focul s-a extins şi la gospodărie vecină. Acoperişul casei, pe o suprafaţă de 160 mp, acoperişul magaziei, pe o suprafaţă de 50 mp, bunurile din interiorul acesteia (4 mc de cherestea, 3 tone de cereale, un generator electric, un aparat de sudură, utilaje şi scule electrice) şi bunuri din gospodăria vecină (2 mp. de scândură, un perete din lemn al depozitului de cereale s-au făcut scrum. Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza supradimensionării siguranţelor.

Duminică după-amiază a luat foc vegetaţia uscată din cimitirul Scăricica, Alexandru cel Bun. De la o lumânare, flacăra s-a întins pe o suprafaţă de 350 mp şi a mistuit o porţiune de 30 de metri de gard. (C. MIRCEA)

Articolul precedentA murit electrocutat la pescuit!
Articolul următorVictorie la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.