Nuntă în „marea familie romaşcană”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Liviu Daraban, consilierul primarului Leoreanu pe problemele rromilor, se însoară

Nuntă mare în “marea familie romașcană”, unul dintre cei doi consilieri personali ai primarului Laurențiu Leoreanu își întemeiază o familie. Este vorba de Liviu Daraban, consilierul pe probleme ale rromilor, angajat în urmă cu un an și jumătate în Primăria Roman. Simona și Liviu se cunosc din 1994 și vor organiza petrecerea de nuntă în luna septembrie, după tradiția românească, la un cort ce va fi amenajat într-o localitate de lângă Roman. Liviu spune că se vor respecta obiceiurile legate de îmbrăcatul miresei, dar nunta va avea și aspecte “moderne”.

“Va fi o nuntă restrânsă, cu familia și prietenii. Nunta în sine se va ține acasă, după obiceiurile pe care și cei din etnia rromă, dar și majoritarii le au. Nașii noștri sunt Ioana Medeea și George Rădulescu, prieteni ai noștri din București. Nunta se va ține la cort, cu un meniu obișnuit, aperitive, friptură, pește… Vom păstra tradiția și am câteva idei ce sunt mai moderne, dar pe care le păstrăm surpriză”, a povestit Liviu.

Simona și Liviu au făcut facultatea împreună la București, ea fiind absolventă a Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene, iar el este absolvent al Facultății de Drept. Cei doi tineri nu și-au cumpărat încă și hainele de sărbătoare, dar spun că vor să aibă ținute simple și nu foarte costisitoare. De cântat la nuntă nu va cânta Florin Salam sau Adrian Minune, ci Cristi Nucă – un lăutar născut în Iași într-o familie cu tradiție muzicală, prețul pentru „cântare” situându-se undeva la 2.500 de euro. Liviu spune că, deși în presă se vehiculează mii de euro care se aruncă la nunțile făcute în comunități de rromi, fiecare dă “după posibilități”, tradiția fiind ca darul să fie cu strigare. Viitoarea soție va mai avea parte, zilele acestea, de câteva surprize, promite mirele, iar dorința cea mai mare este ca familia Daraban să aibă măcar trei copii. (C. MATEI)

Articolul precedentOcolitoarea Roman Vest se închide la finele săptămânii
Articolul următorBorca: După 5 ani, a fost redobândit un drum comunal