scoala 1 piatra neamtNumai 48 de clădiri (6,44%) aparţinând unităţilor de învăţământ din Neamţ au autorizaţie de securitate la incendiu.

Constatarea aparţine Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamț, care a realizat o centralizare referitoare la 745 de clădiri, care aparțin celor 359 de unități de învățământ.

Avizele pentru securitatea la incendiu sunt valabile doar pentru perioada lucrărilor de construcții, a reabilitării sau modernizării unei clădiri. Numărul scăzut de autorizații pentru clădirile unităților de învățământ poate fi explicat și prin faptul că, potrivit Legii 307/2006, se autorizează doar clădirile asupra cărora se intervine şi clădirile noi, cele vechi nu necesită autorizaţie de securitate împotriva incendiilor. Acestea sunt verificate anual de către ISU, iar în urma controalelor se încheie un proces verbal în care se menţionează eventualele nereguli care trebuie remediate.

În aceeași centralizare efectuată de IȘJ Neamț se mai arată și faptul că 241 de clădiri nu au aviz sanitar.

Lista completă – SITUATIE AUTORIZATII PSI.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu (şi ministru al Educaţiei) a anunțat, marți, 10 noiembrie, că, în perioada următoare, echipe mixte ale ISU și ale Inspectoratului de Stat în Construcții vor face o analiză complexă de risc la incendiu, explozii și cutremure, urmând să emită autorizații provizorii pentru instituțiile care nu au avize. Anterior, el declarase că, din cele 19.000 de şcoli din România, doar 7% sunt autorizate PSI. (M. TEODOROF)

Articolul precedentPiatra Neamţ în topul oraşelor cu cele mai mici taxe pe locuinţe
Articolul următorZIUA DIABETULUI: Determinări (probabil) gratuite de glicemii la Piatra Neamţ şi Roman!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.