0:00

Potrivit informațiilor furnizate de Prefectura Neamț, în dimineața de 30 iunie, la ora 6, erau în continuare probleme cu alimentarea cu energie electrică în 9 localități din județ: Barticești, Gherăieștii Noi, Botești, Rotunda, Doljești și Buhonca. Localitățile Tupilați, Săbăoani și Grințieș aveau ”parțial” curent.

”Numai” 3.400 de nemțeni nu au energie electrică, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProblemele au apărut ca urmare a furtunii din seara zilei de joi, dar și de noaptea trecută. Au fost rupte conductoare de medie tensiune și mai mulți copaci au căzut peste rețelele electrice. S-a intervenit și pe parcursul nopții pentru remedierea defecțiunilor, iar acțiunile în teren ale echipelor Delgaz Grid continuă. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp, toate localitățile afectate să fie realimentate cu energie electrică”, a declarat prefectul Vasile Panaite, citat în comunicatul oficial.

La ora 6, se raportau nefuncționale 27 de posturi de transfomare, ceea ce, în limbaj socio-uman, înseamnă 3.397 de consumatori fără energie electrică. Pe principiul jumătății pline a paharului, oficialii județeni privesc acest număr cu încredere, fiindcă joi, 29 iunie, la ora 22, erau 20 de localități nealimentate cu energie electrică, adică 13.000 de consumatori, ceea ce, oficial, este ”punct critic”. (D.O.)

 

Articolul precedentDeputat de Neamț trimis în judecată de DNA
Articolul următorFOTO Furtuna la Roman: 8 mașini distruse!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.