pietricica turism

papagalii fara bilet

Aseară, când să stăm și noi la ședință de cracă mai tihnită, hop, că s-o spart ecranu televezorului cu noutăți noi. Că cică un nene de la Hidroelectrica o fost săltat și dus la beci pentru niscaiva moșmande cu bănet și biznisuri. Cumătru` s-o pus imediat pe scociorât în dosare și la dat în bobi să vază dacă se întinde zavera și la noi. Acuma, noi nu credem că sunt mulți emoționați de evenimentu` ăsta, dar ne așteptăm să apară și oarece conexii și pe la noi, că doar n-o să rămânem de căruță la ditai scădăloiu, mai cu seamă că până acum nu ne-o ocolit gâlcevele. Dar așa-i, când se lasă cu contracte făcute după ureche sau cu picioarele din spate, o seamă de inși plătesc acatiste.

De când o văzut lumea că aplecăm urechea la bârfele șpionilor, hop, că ne scutură căsuța poștală o depeșă de la niște dascăli, care e plină de vorbe de scădere despre alți dascăli, mai grei și mai poziționați pe scara puterii. Că cică s-o umblat la programele de învățat copii și le-o făcut de comandă, că s-au încasat bănet de pleașcă, că o doamnă cu protecție antiseismică face și desface și nimeni nu-i zice nimica, și dă-i, și luptă … Acuma, uitați cum stă treaba, noi ascultăm, cetim, scriem dar am prefera să primim date mai concrete, că povești spune și cumătru` când e vorba de perciunii lui strămoșești de lungi, și ăsta den mijloc când îl prinde doru` de doamna Nuți, și eu când vreau să-mi tihnească o cană de ceai (a se ceti rachiu de smochini păroase).

O șpionetă gulerată și vopsită pe alocuri, care stă palmată pren Inșpetoratu` lui dom` gheneral Stan, adică cel cu școlile, ne-o dat de știre că o venit la instituție o recomandată expediată de flăcăii de la DeNeAu. Că cică moment s-o umblat la bozonaru cu rudoteli și-o început șoșoteala: „…e pentru doamnu`?“ „Iiii, să nu-mi spui că doamna …“. Acuma, gura lumii slobodă, dar din ce știm noi, mare lucru dacă nu comva e ceva legat de o sală de sport cu probleme la hârtii, bașca și niște bănet încasat pe daiboj, că ne-o zis nouă un alt șpionete cu dinți dă aur c-o să iasă tambălău și chiuituri. Ăsta den mijloc zice că l-o văzut pe ăla de-o adus scrisoarea și semăna a poștaș, numai că nici poștașii nu mai sunt ce au fost. Așteptăm să videm dacă iese ceva fum de la beroul lui dom` gheneral.