Administrația publică romașcană nu mai are nicio locuință disponibilă, nici pentru tineri, nici pentru cazurile sociale. Totuși, numărul solicitărilor a crescut de la finele anului trecut. Nu mai puțin de alte 60 de dosare pentru o locuință ANL au fost depuse la Primăria Roman din toamna anului trecut, lista finală numărând peste 130 de solicitări.

“Ultima listă de solicitanți pentru o locuință ANL a fost aprobată în luna septembrie, pe ea regăsindu-se 123 de romașcani. În luna decembrie, odată cu repartizarea locuințelor în care au stat proprietarii blocului cu bulină, am putut oferi cheile de la apartamente altor 38 de romașcani. De asemenea, mai avem 11 persoane care au renunțat sau au refuzat definitiv la solicitare. Din septembrie și până acum, la Primăria Roman au mai fost depuse 60 de dosare noi, iar alte 20 de persoane și-au actualizat documentațiile privind veniturile. În acest moment, Primăria nu mai are la dispoziție nicio locuință liberă pentru tineri”, a declarat Lucian Micu, viceprimarul municipiului.

Pentru o locuință socială, la Primăria Roman sunt înregistrate 550 de cereri, însă nici măcar în strada Fabricii nu mai există vreo cameră liberă. O speranță poate veni în această vară pentru tineri, dacă Primăria Roman va putea începe construirea, în zona Primăverii, a unor case tip ANL, cartierul urmând a avea circa 40 de locuințe, dar care se vor ridica în doi-trei ani. Tot pentru tineri, administrația locală mai poate oferi cu titlu gratuit terenuri în aceeași zonă, dar aceștia trebuie să facă dovada că au banii necesari începerii construcției, iar fundația trebuie turnată în maxim un an de la intrarea în posesie a terenului. (C.M.)