0:00

În perioada 27-31 ianuarie, inspectorii de muncă au efectuat verificări la 9 unităţi economice din industria extractivă din Neamţ, privind respectarea legislaţiei  în securitatea şi sănătatea în muncă. Nici una dintre aceste unităţi nu respecta în totalitate reglementările în vigoare, fiind depistate nereguli majore.

„Nu au fişe medicale pentru angajaţi, nu se efectuează controlul medical periodic, neconformităţi la echipamentele de muncă. Noi punem accent pe prevenire, toţi lucrătorii trebuie să fie instruiţi corect şi corespunzător activităţii pe care o desfăşoară la locul de muncă. Este obligatorie desemnarea unei persoane care să fie instruită şi să poată acorda primul ajutor în cazul unui accident de muncă”, a precizat Elvis Sâsână, purtătorul de cuvânt al ITM Neamţ.

Nu se respectă securitatea muncii la balastiere în Neamţ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCele 9 firme efectuează activităţi de extracţia pietrei, argilei, pietrişului şi nisipului, cu alte cuvinte majoritatea sunt balastiere. Pentru neregulile constatate toţi cei 9 angajatori au fost sancţionaţi, au fost date două amenzi pentru lucruri mai grave, în valoare de 7.000 de lei şi 9 avertismente contravenţionale, fiind dispuse 11 măsuri de remediere. În cazul în care, la termenul prevăzut în procesul verbal, inspectorii de muncă nu constată remedierea situaţiilor, avertismentele se pot transforma în amenzi.

Angela Croitoru

Articolul precedentAccident feroviar mortal la Trifești
Articolul următorDoi nemţeni au murit în ianuarie în accidente de muncă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.