05De Ziua Mondială a Educației, miercuri, 5 octombrie, elevii și profesorii vor avea program ”liber ales”, însă nimeni nu va sta acasă. Așa reiese din declarația inspectorului școlar general al IȘJ Neamț, Viorel Stan, care a precizat că, în ziua cu pricina, programul școlar va fi stabilit de conducerea școlii.

”Va fi în funcție de ceea ce hotărăște conducerea școlii, ca activitate specifică de Ziua Internațională a Educației. Eu voi cere o centralizare, să ne spună fiecare școală ce activități desfășoară, dar nu pot să impun școlii ce să facă cu elevii. În general, vom încerca să facem activitățile în școală, astfel încât părinții să nu fie afectați. Repet, conducerea școlii hotărăște ce activități desfășoară”, a spus inspectorul Stan.

Ziua Internațională a Educației sau Ziua Internațională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pe 5 octombrie. În România, printr-un ordin de ministru al Educației Naționale, în care a fost stabilită structura anului școlar 2016-2017, miercuri, cursurile programului obișnuit vor fi înlocuite cu activități specifice, însă această zi nu este declarată liberă pentru cadrele didactice. (M.T.)

 

Articolul precedentSpitalul Județean Neamț caută 20 de ”surori”
Articolul următorPelerinaje pentru persoanele cu dizabilități din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.