0:00

Nu s-a lăsat de băutură la volan până nu a ucis pe cineva!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat din Iaşi nu s-a lăsat de „sportul” condusului în stare de ebrietate, până nu a ucis pe cineva. Procurori ai Parchetului Curţii de Apel Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Iulian Gafon, pe care-l acuză de “ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul având suspendat dreptul de a conduce şi părăsirea locului accidentului”.

“La data de 17 septembrie 2016, în jurul orei 17:00, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Nicolina din municipiul Iaşi, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule, inculpatul Gafon Iulian a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a pătruns pe trotuar accidentând două persoane, dintre care una a decedat. Ulterior, acesta a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, abandonând autoturismul implicat în accident. Inculpatul Gafon Iulian a fost depistat la aproximativ o oră şi jumătate de la momentul producerii accidentului şi, în urma testării cu aparatul tip Dragger, s-a constatat că prezenta o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării probelor de sânge”, se precizează în referatul prin care s-a propus arestarea preventivă.

Procurorii indică în acelaşi referat şi motivul pentru care bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce: “la data de 10 iunie 2016, inculpatul Gafon Iulian a mai fost depistat în trafic conducând acelaşi autoturism, având o alcoolemie de 2,25 mg/l alcool pur în sânge, motiv pentru care a fost întocmit dosar de urmărire penală şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice”

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. (ZCH NEWS)

Articolul precedentConcursurile pentru directorii de școli merg înainte
Articolul următorCJ Neamţ: Consiliu Consultativ în domeniul cultural
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.