Noul modular ATI al Spitalului Județean Neamț este funcțional, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOdată cu obținerea avizelor de la DSP Neamț și ISU Neamț, noua structură modulară ATI din curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a intrat în circuitul medical.

De vineri după-amiază, 10 septembrie 2021, în noul ATI au fost cazați și primii 6 pacienți cu covid în stare gravă. Alexandru Filimon, managerul spitalului județean a declarat că este alocat și un pat ATI pentru copii, așa cum cer noile reguli sanitare. Modularul mai are două saloane a câte 5 paturi și un izolator cu un pat.

Structura modulară a fost realizată în perioada februarie – august 2021 de Asociația „Dăruiește Viață” cu sprijinul sponsorilor din toată țara. Este soluția la indisponibilitatea secției ATI a spitalului în urma incendiului din 14 noiembrie 2020. Atunci au ars 2 saloane, 10 bolnavi au murit pe loc, alți 5 s-au stins din viață ulterior la spitalele unde au fost transferați, 4 cadre medicale au fost afectate (două asistente și doi medici, dintre care anestezistul Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri grave la față, mâini, piept, abdomen și este în recuperare și acum). Reamintim că cele 2 saloane distruse din secția ATI sunt sub sigiliu, iar ancheta este în curs la aproape un an de la dezastru.

Darea în folosință a noului ATI permite reorganizarea Chirurgiei, o secție importantă în contextul funcționării mixte a spitalului județean, cu pacienți covid și non covid, potrivit managerului Alexandru Filimon .

C.I.

Articolul precedentTârgu Neamț: Manifestare sportivă în scop caritabil
Articolul următorPanică după ce acoperișul unei case a luat foc