reclama autocenter

Veștile din Peninsulă, acolo unde trăiesc mulți români, chiar în regiunile Lombardia și Veneto, puternic afectate de coronavirus, au primit răspuns din partea autorităților române. Acestea declară că sunt pregătite în cazul în care sunt români care vor să vină acasă, dar că trebuie respectate anumite măsuri. Un ultim bilanț indică faptul că sunt 36 de persoane infectate în zona Lombardia, aici 10 orașe sunt în carantină, au fost închise școlile, magazinele, fabricile și alte 9 persoane infectate sunt din Veneto. Până acum, două persoane au murit din cauza noului coronavirus. Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi24 că dacă vor fi români care vor dori repatrierea, aceasta se va face după reguli stricte: „Ceea ce este important este ascultarea recomandărilor autorităților italiene. Nu este niciun motiv pentru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru vor trebui să ne informeze. Va trebui să știm pe ce linie aeriană vine persoana respectivă, când sosește în țară, deoarece cu siguranță aici în țară vor fi aplicate anumite măsuri, se va analiza situația care există. Dacă cineva dorește să plece din zona care este mai afectată, care este sub recomandarea de a rămâne acasă acum și vrea să plece, va trebui să anunțe ambasada și să ne anunțe imediat pentru a asigura carantina în România pentru persoana respectivă, dacă acest lucru va fi decis de către grupul nostru de lucru”.

În această seară, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au anunțat că autoritățile peninsulare nu au notificat oficiile consulare și ambasada Română din Italia că ar fi români printre persoanele infectate. Românii au la dispoziție mai multe numere de telefon la care pot apela pentru a cere asistență consulară, la Roma, Milano și Trieste, iar apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate în regim de permanență. MAE a adăugat că până acum nu au fost făcute cereri de asistență consulară și recomandă românilor să respecte strict recomandările autorităților italiene pe această temă. Italia este cea mai afectată țară europeană de noul coronavirus. (ZCH.NEWS)

Articolul precedentNemțean urmărit național pentru că a intrat înarmat în primărie și dispensar și a amenințat operatorii de la 112, găsit de polițiști
Articolul următorNeamț- ultimul loc în Regiunea de dezvoltare Nord-Est la fonduri europene atrase prin POR