0:00

Nouă nemțeni dintr-o mie sunt bolnavi de COVID 19, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiValul 5 al pandemiei de coronavirus continuă, numărul cazurilor atât în Neamț cât și la nivel național continuând să fie foarte mare. Astăzi, 30 ianuarie, județul Neamț a mai depășit un prag al incidenței SARS-COV-2 ajungând la 9 cazuri la mia de locuitori.

Piatra Neamț are 1.929 de cazuri înregistrate în 14 zile și a ajuns la o rată de infectare record de 17,24 la mie. Opt localități nemțene au o incidență cuprinsă între 10 și 14 la mie și numai paisprezece sunt sub pragul de restricții de 3 la mie.

Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Târgu Neamț și Pângărați sunt și ele în fruntea localităților în roșu, cu peste 13 dintr-o mie de locuitori bolnavi.

În Roman rata de infectare a depășit 10 la mie, Bicazul are 8,90, iar în Roznov incidența este de 5,78.

ISU Neamț va transmite astăzi, la ora 14:00 mesaje prin RO ALERT cetățenilor din comunele Bicazu Ardelean, Drăgănești, Gârcina, Mărgineni și Podoleni ca urmare a creșterii incidenței numărului de persoane confirmate cu SARS-CoV-2.

La nivel național, într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 19.668 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 59.234 teste RT-PCR și antigen efectuate. Gradul de pozitivare este foarte mare, de 33,2%, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică al MAI. Din cele 861 de persoane internate la ATI,  733 sunt persoane nevaccinate, de asemenea, dintre cele 52 de decese înregistrate, 46 au survenit la pacienți nevaccinați.

Angela Croitoru

Articolul precedentA intrat într-un copac după o depășire riscantă
Articolul următorAutoturism intrat într-un cap de pod, două victime în spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.