Nou focar de Covid la Spitalul Municipal Roman, pacienți din Chirurgie transferați în alte județe, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn secția Chirurgie de la Spitalul Municipal de Urgență Roman a izbucnit un focar de Covid. Pacienți și cadre medicale au fost confirmate infectate încă de săptămâna trecută, când o parte din pacienți au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Astăzi, dr. Maria Andrici, managerul spitalului Roman, ne-a confirmat informația, dar a precizat că nu poate da publicității numărul cadrelor medicale și numărul pacienților pozitivi. „Știți foarte bine că DSP furnizează aceste date. Au fost mai mulți pacienți pozitivi care au fost transferați, săptămâna trecută la spitalul din Piatra-Neamț, la spitale Covid din Bârlad și Iași. Medicul nostru epidemiolog face ancheta, dar atâta timp cât este transmitere comunitară, la nivel mondial chiar, este dificil de ajuns la vreo concluzie. În spital avem stocuri de echipamente de protecție și dezinfectanți”, a declarat medicul ortoped dr. Maria Andrici.

Nu este prima dată când izbucnește focar de infectare Covid în SMU Roman. Acum o lună de zile au fost testați pozitiv 68 de angajați, cadre medicale – în secțiile Ortopedie, ATI, Paliative, Cardiologie – și TESA. De fiecare dată, ca și acum, conducerea spitalului a declarat că nu sunt probleme cu dezinfectanții și cu echipamentele de protecție.

C.I.

Articolul precedentDupă incendiul de la ATI, control de amploare ISU la Spitalul Județean
Articolul următor4 percheziții în Neamț la Delgaz, 87 într-un dosar de înșelăciune și fals
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.