Notare și corigențe în acest an școlar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPână la data de 12 iunie, când se termină acest an școlar, conform calendarului, învățarea online rămâne baza pentru încheierea situației elevilor. Mediile se vor încheia cu două note sau calificative, potrivit celor stabilite de Ministerul Educației și Cercetării, fără teze. Elevii care au o singură notă sau calificativ pe semestrul al II-lea au mai multe posibilități de a-și încheia situația școlară. Una dintre acestea prevede valorificarea activității online.

Pentru elevii care nu au cu ce să învețe online, a doua notă sau calificativ pe semestrul II va fi media sau calificativul din primul semestru. Dacă nu are nici o notă sau calificativ în semestrul II, atunci media sau calificativul din primul semestru va fi media sau calificativul pe întreg anul. „Pentru elevii și cadrele didactice care nu au acces la tehnologie, unitățile de învățământ și inspectoratele școlare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse educaționale și sarcini de lucru”, anunță MEC.

În cazul în care un elev este corigent pe primul semestru, atunci profesorul hotărăște împreună cu elevul susținerea unei evaluări sau elaborarea unui proiect, iar nota la test sau proiect devine medie anuală.

Notare și corigențe în acest an școlar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Elevii cu cerințe speciale trebuie să fie ajutați de profesorii itineranți, care au sarcina de a adapta conținuturile și de a pregăti predarea individualizat, împreună cu profesorii de la clase: „Pentru asigurarea accesului egal la educaţie pentru preşcolarii/elevii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, profesorii itineranţi şi de sprijin vor continua adaptarea curriculară a conţinuturilor, realizarea materialelor didactice, instrumentelor de lucru şi de evaluare specifice, precum şi monitorizarea aplicării programelor curriculare adaptate, în parteneriat cu cadrele didactice de la grupă/clasă, pentru punerea în aplicare a planului de intervenţie personalizat realizat pe baza planului de servicii individualizat”, potrivit MEC.

(C.I.)

 

Articolul precedentFetiță de 2 ani, cu arsuri pe jumătate de corp, transferată la Iași
Articolul următorInstabilitate atmosferică până pe 30 aprilie, la ora 22:00