0:00

Nota maximă la concursul de directori vine de la Grumăzești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCu bune, cu rele, cu vociferări și bârfe care se vor amplifica în zilele ce urmează, prima probă de concurs pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli s-a încheiat. În urma ei, au rămas niște rezultate care arată că nu a fost o probă imposibilă, dar nici una la îndemâna tuturor. Dintre zecile de lucrări, se remarcă punctajul a două persoane care au reușit să atingă cele două extreme ale clasamentului candidaților.

Pentru cel mai mare punctaj (50 de puncte), maximum de altfel, amintim numele unui profesor care nu activează într-un colegiu de renume din județ, dar cu siguranță va atrage atenția tuturor. Este vorba despre profesorul Vasile Lazăr, directorul școlii din Grumăzești, care, așa cum consemna presa scrisă, a fost schimbat din funcție în 2012, de fostul inspector școlar general al ISJ Luminița Vîrlan, pe motiv de management care lăsa de dorit. Între timp, conducerea ISJ s-a schimbat, la fel optica, viziunea și orizontul. Directorul Lazăr, convins că face ceea ce trebuie, își dorește să continue. Are meritul a 50 de puncte care-i aduc chiar și aprecierea reprezentanților Ministerului Educației, care l-au remarcat și au verificat la Inspectoratul Școlar Județean Neamț să vadă dacă se confirmă rezultatul. Așadar, cei care nu s-au dumirit nici până acum ce și cum despre rezolvarea subiectelor de la proba scrisă îl pot avea ca etalon, pentru corectură, pe acest profesor de la țară care a demonstrat că se poate. Acesta nu mai are un alt contracandidat pentru postul pentru care a optat, astfel încât nu-i mai rămâne decât să demonstreze că CV-ul este pus la punct și să convingă comisia de la proba interviului că el este ceea ce are nevoie unitatea de învățământ de la Grumăzești.

La capătul celălalt „de pod”, se află și niște punctaje slabe, despre care nu putem spune că reflectă o zi proastă, o slabă pregătire sau o realitate „nephotoshopată”. Cert este că aceste rezultate slabe există și ele nu fac decât să aducă excluderea unor persoane de la cârma unor școli sau din cursa pentru un fotoliu de director. Astfel, cu un punctaj de doar 23,75, Maria Petruț a ieșit din decor și nu va mai putea concurs pentru funcția optată, cea de director al Clubului de Copii Săbăoani. Funcție pe care a ocupat-o însă și pe care va trebui s-o lase unei persoane ce va fi numită, de la jumătatea acestui an școlar, cu delegație, deoarece profesoara Petruț nu a avut contracandidat. (M. TEODOROF)

 

Articolul precedentACTUALIZARE Avertizare de ninsori în Neamţ şi Suceava până la ora 20:30
Articolul următorInvestiții : Bază sportivă cu tot cu piscină la Văleni- Piatra Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.