reclama autocenter

Până astăzi, 10 octombrie, au mai fost confirmate două noi focare de Covid în județul Neamț.

Sunt 10 angajați testați pozitiv la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, instituția fiind închisă până luni și dezinfectată. Din analiza săptămânală realizată de Direcția de Sănătate Publică Neamț, reiese că „în cadrul Judecătoriei Neamț a fost depistat un focar covid-19. În total sunt infectați 5 salariați. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sau, urmare evaluării stării de sănătate în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț, la domiciliu. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea va fi dezinfectată”. Focarul nou apărut la Tribunalul Neamț afectează angajații de la Secția a II-a Civilă și de Contencios Administrativ și Fiscal, de pe bd. Republicii, din Piatra-Neamț.

Focarul de la Centrul de recuperare neuropsihiatrică Războieni a ajuns la 148 de bolnavi infectați (din 160) și numărul salariaților pozitivi a rămas la 39. Dintre bolnavii infectați, 13 care aveau forme medii de boală au fost internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, restul rămânând să fie îngrijiți în centru, de personalul confirmat infectat. Iar focarul din Spitalul Municipal de Urgență Roman a ajuns la 31 de angajați cu Covid, atât personal medical, cât și personal din sectorul administrativ.

Ca urmare, cele mai multe cazuri de infectări în ultimele două săptămâni se înregistrează în Piatra-Neamț – 198 de persoane – și în Roman – 185 de persoane. În această perioadă, au fost raportate 33 de infectări la copii și tineri cu vârsta de până la 19 ani, potrivit DSP Neamț.

S-a ajuns la un total de 3.921 de persoane pozitive în județul Neamț, după testarea a 15.001 persoane și prelucrarea a 45.646 de teste. De ieri, incidența infectării din ultimele două săptămâni a ajuns la 1,62 de cazuri la mia de locuitori, județul Neamț fiind pe locul 7 în țară, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.

C.I.

Situația detaliată din raportarea DSP Neamț:

9oct dsp raport saptamanal
Articolul precedentAtenționare RO ALERT! Mesajul transmis în Neamț, după depășirea ratei de 1,5 cazuri la mie
Articolul următorRecord cu 124 de persoane nou confirmate în Neamț și 206 în Iași