0:00

În Neamț a început distribuirea noilor carduri de sănătate, prin intermediul factorilor poștali. Sunt 7.302 carduri, care au fost emise pentru asigurații Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț. Titularii cardurilor sunt tinerii care au împlinit 18 ani și nu au mai avut astfel de documente până acum, întrucât erau asigurați prin efectul legii.

Noi carduri de sănătate la Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Cele 7.302 documente electronice tipărite și personalizate recent au fost preluate, la începutul acestei săptămâni, de către reprezentanții CAS Neamț de la Imprimeria Națională București și apoi au fost predate Companiei Naționale Poșta Română, în vederea distribuirii”, explică Nadia Elena Harpa, președintele CAS Neamț.

Tinerii vor primi cardurile acasă, factorii poștali fiind obligați să le înmâneze direct titularului sau unei persoane desemnate să îl reprezinte, care va arăta poștașului și actul de identitate. La primirea cardului, persoana va trebui să semneze borderoul poștei. Este interzis ca poștașul să lase cardul vecinilor sau în cutia poștală. Pentru înmânarea documentului, poștașul este obligat să vină de două ori acasă la titular, iar în ultimă instanță va lăsa un aviz de prezentare la oficiul poștal, de unde cardul poate fi ridicat în decurs de 10 zile.

Noi carduri de sănătate la Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsigurații cărora nu li s-a emis card național de sănătate au acces la servicii medicale, la medicamente și materiale sanitare, la dispozitive medicale și alte acte medicale conform pachetului de bază de servicii decontat prin Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate. Calitatea de asigurat a persoanelor pentru care nu s-a emis cardul se verifică de către furnizori pe site-ul CNAS. (C.I.)

Articolul precedentISU Neamţ: Festivitate pentru 4 pompieri ieşiţi la pensie
Articolul următorFără apă până diseară la Târgu Neamţ şi Agapia
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.