Noaptea Muzeelor în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVestita „Noapte a muzeelor” este sărbătorită ca Ziua Internațională a Muzeelor în județul Neamț, în perioada 16-18 mai. Activitățile dedicate acestei ediții sunt variate și pe gustul tuturor la Muzeul de Istorie și Arheologie din Piatra Neamț, dar și în Târgu Neamț și Roman.

Astfel, în Piatra Neamț, la Muzeul de Istorie, după ora 15.00 și până la miezul nopții, nemțenii pot participa la vernisajul expoziţiei de arte plastice „Atitudini” organizată în colaborare cu Asociaţia „Centrul de Excelenţă în Dezvoltare Personală SOLOMON” (Braşov) şi Liceul de Artă „Victor Brauner” Piatra-Neamţ. Apoi, va avea loc prezentarea proiectului „Evul Mediu recompus”, dans medieval şi teatru, „Farsa jupânului Pierre”, protagoniști fiind elevi ai Şcolii Gimnaziale „Elena Cuza” Piatra Neamţ şi „Nicolae Iorga” Pângăraţi. De asemenea, va avea loc un atelier de ceramică, prezentat de ceramistul Iulian Gorea, unde vor fi prezentate etape de lucru în realizarea ceramicii de cult din perioada neo-eneolitică. Expoziția „De Vază” va încheia seria manifestărilor la muzeul din Piatra Neamț prin prezentarea obiectelor decorative, porţelan şi ceramică, din colecţia Bogdan Roman şi Ciprian Popa.

La Târgu-Neamţ, la Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humulești, duminică, 17 mai, se va organiza un program artistic, între orele 13.00 – 16.00, „Poftim la şezătoare…acasă la Ion Creangă!” la care vor participa elevi de la Liceul Tehnologic Oglinzi şi Clubul Copiilor Târgu Neamţ, însoţiţi de Fanfara de la Răucești.

La Muzeul de Istorie din Roman, duminică, între orele 16.00 – 19.00 va avea loc prezentarea proiectului „Cultură, artă şi educaţie” și, în același timp, deschiderea expoziţiei temporare şi festivitatea de acordare a diplomelor de participare, cadrelor didactice. Luni, 18 mai, tot la Muzeul de Istorie din Roman, între orele 15.00 – 17.00 ediția a III-a a simpozionului “Dascăli romaşcani de altădată” va încheia seria manifestărilor din acest an a Zilei Internaționale a Muzeelor, cunoscută și ca Noaptea Muzeelor.

Intrarea este liberă! (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentGHEORGHE ŞTEFAN, urmărit penal într-un nou dosar! Alături de el, un fost director al Poştei Române! COMUNICAT DNA
Articolul următorNEAMŢ: Accidentul de la Ruseni, repetat la Bodeşti!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.