0:00

Pietrenii interesați de cunoaștere sunt invitați să participe la Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment unde își dau întâlnire pasionații de știință. În Piatra Neamț evenimentul are loc pe 29 septembrie, de la ora 17:00, la Shopping City unde sunt programate ateliere practice, de la robotică la ecologie, evenimente distractive dar și concursuri cu premii.

Noaptea Cercetătorilor la Piatra Neamț și Târgu Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O acțiune similară are loc simultan la Muzeul de Istorie și Etnografie din Târgu Neamț. În program este o întâlnire virtuală cu Radu Păltineanu, exploratorul nemțean care a străbătut cu bicicleta Americile, Noua Zeelandă și Australia intitulată „Adrenalina Necunoscutului. Explorând Americile și Oceania”. Elevii vor afla tainele anchetatorilor în cadrul manifestării „Polițist-Criminalist-Cercetător”, acțiune desfăsurată în parteneriat cu IPJ Neamț.

Este și un atelier de robotică, în colaborare grupul ContactArt de la Liceul „Vasile Conta”, iar programul include și vernisajul expoziției stradale „Târgu Neamț și împrejurimile în imagini vechi”. Curioșii vor putea participa activ la un atelier de confecționat replici după monede vechi, „Batem banii cu ciocanul”. Accesul la toate aceste acțiuni este liber.

(G.S.)

Articolul precedentUrs în zona Cetății Târgu Neamț
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Servicii medicale decontate de către CNAS pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist!”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.